Premieră pentru „lei”: SCM Timişoara se va baza pe un pivot din...

Premieră pentru „lei”: SCM Timişoara se va baza pe un pivot din Belgia în noul sezon

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: huy-waremme.lameuse.be (P.N.)

„Leii din Banat” s-au orientat din nou către piaţa „externă”. Ultimul sosit e Amaury Gorgemans (27 ani), primul jucător belgian din istoria clubului alb-violet indiferent de denumire. Noul component al lui SCM Timişoara e pivot, dar nu unul clasic conform tehnicianului Dragan Petricevic.

Basic-Fit Brussels e ultima formaţie a lui Gorgemans, semifinalistă in prima ligă a Belgiei.


Acesta măsoar 2,13 metri, are 107 kilograme şi a inregistrat medii de 4.5 puncte, 2.8 recuperări, 0.2 pase decisive, 11.8 minute/meci, în 26 de partide. Venirea sa in România e prima sa experienţă in afara ţării sale. A petrecut şase sezoane la Belfius Mons-Hainaut (2011–2017), fostă echipă a timişoreanului Alex Olah, respectiv câte un sezon pentru Spirou Charleroi (2017/2018) și pentru Basic-Fit Brussels (2018/2019).

„Gorgermans este un pivot mobil, un strech 5, care pentru înălțimea lui se mișcă destul de repede. Nu reprezintă un clasic post-up 5, ci calitatea lui principală este mobilitatea. A contat foarte mult și dorința lui de afirmare într-un campionat diferit de cel belgian și din primele discuții am simțit că acest jucător va aduce un plus de energie, chiar dacă nu este fundaș sau extremă”, a spus Dragan Petricevic despre noul său pivot.

Până acum SCM şi-a asigurat serviciile a nouă jucători pentru noul sezon. Ceilalţi veniţi sunt Mirel Dragoste, Adam Mirkovic, Troy Franklin şi Anders Abu Teir. Iar din lotul vechi au mai fost confirmaţi: Komatina, Sherwood Brown, Coconea şi Pesakovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.