Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la prezidențiale

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la prezidențiale

0
DISTRIBUIȚI

 ALDE a votat, astăzi, în ședințele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidențiale, decizia fiind luată în unanimitate.

ALDE s-a întrunit de la ora 13.00 în ședința BPEx al partidului, urmată de reuniunea Delegației Permanente Naționale a formațiunii.


Călin Popescu Tăriceanu a mulțumit colegilor săi pentru încredere și a susținut că sondajele arată că peste 80% dintre alegătorii PSD și ALDE consideră că șeful ALDE ar trebui să fie candidatul comun. ”Cred că acum în PSD bântuie un aer defetist. Nu își propun să câștige alegerile prezidențiale”, a susținut Tăriceanu.

Vicepreședinții ALDE, Varujan Vosganian și Andrei Gerea, au criticat alegerea Vioricăi Dăncilă ca prezidențiabil al PSD. Vosganian a spus că este mirat de faptul că Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului. În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Varujan Vosganian a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.

De asemenea, Andrei Gerea a afirmat că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului PSD la prezidențiale, marți în Comitetul Executiv al partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.