Analize gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, la Spitalul Municipal Timișoara....

Analize gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, la Spitalul Municipal Timișoara. Cine poate beneficia

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-81122579">

test babes papanicolau

Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara anunță că femeile pot beneficia de analize gratuite și în acest an pentru depistarea cancerului de col uterin. Astfel, în secțiile de obstetrică-ginecologie din cadrul unității medicale, aflate pe str. Odobescu, nr. 3, se derulează Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin.

Beneficiarele programului sunt femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani, asigurate sau neasigurate, cu domiciliul în România şi care îndeplinesc următoarele condiţii: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

De asemenea, reprezentanții spitalului informează că programul nu se adresează femeilor care prezintă absenţa congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală pentru afecţiuni benigne, au diagnostic stabilit de cancer de col uterin și au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

„Recoltarea se realizează: în prima săptămână după oprirea sângerării menstruale, fără spălături vaginale cu cel puțin 3 zile înainte, fără contact sexual cu 3 zile înainte și fără ovule/creme intravaginale cu 3 zile înainte”, a informat medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Rezultatele testului Babeș Papanicolau și, acolo unde este cazul, recomandările medicale se eliberează prin intermediul cabinetelor de ginecologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Timișoara, la șapte zile de la recoltare.

Programul de lucru este de luni, între orele 08.00 – 16.00, marți, între orele 08.00 – 15.00, miercuri, între orele 08.00 – 15.00, joi, între orele 08.00 – 16.00 și vineri, între orele 08.00 – 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.