CNAIR a deschis sectorul 4 al autostrăzii vestului, după o zi de...

CNAIR a deschis sectorul 4 al autostrăzii vestului, după o zi de bâlbâieli ale autorităților UPDATE Primele mașini au circulat după ora 18.40 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

 

Vești bune pentru șoferi. După o serie de bâlbâieli din partea reprezentanților CNAIR, astăzi a început recepția celor 800 de metri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, respectiv a bretelelor de descărcare a autostrăzii de la Ilia, scrie Adevărul.ro. Astfel, lotul 4, care are o lungime de 22 kilometri, între Ilia și Șoimuș, va putea fi dat în folosință, a susținut pentru aceeași sursă directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat.

Aceasta după ce beneficiarul lucrării, CNAIR, a preluat bretelele de la Ilia, de la constructor, în ciuda opoziţiei acestuia.

„Vom da drumul traficului mai târziu pe Lotul 4 împreună cu bretelele de pe Lotul 3. Încă suntem în procesul de evaluare, de inspecţie pe teren. Se va face recepţia celor 800 de metri din Lotul 3, ca să poată fi descărcat traficul de pe autostradă, la Ilia, pe drumul naţional”, a spus Sorin Scarlat.

Constructorii Lotului 3 şi-au manifestat nemulţumirea de faptul că s-a solicitat recepţia numai pe cei 800 de metri şi nu pentru întreg Lotul 3, de 21 de kilometri, a mai precizat directorul CNAIR.

Vă reamintim că, ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat în vizită pe șantierul celor două loturi, unde l-a criticat pe constructorul lotului 3.

„Comisia de specialiști și consultantul au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru recepția lucrărilor, la lotul 3 Lugoj-Deva, cu toate că antreprenorul a fost avertizat încă din luna iunie 2019, în cadrul celor 2 inspectii tehnice prin care li s-au adus la cunoștință neconformitățile și lucrările rămase de executat. Având în vedere solicitările comisiei de receptie, dar și faptul că specialiștii au dat un termen pentru remedierea lucrărilor (10 zile), dacă după acest termen acestea nu sunt finalizate, CNAIR va executa lucrările rămase, va solicita rezilierea contractului și executarea garanției de bună execuție.


Totodata o să le emită și certificatul negativ constatator, să vedem dacă le convine”, declara Răzvan Cuc, ieri.

UPDATE 1 CNAIR a deschis circulația la ora 18.40

CNAIR a informat, în jurul orei 18.30, că traficul pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, între Șoimuș și Ilia, în județul Hunedoara, a fost deschis, după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor încă de luni și a constatat că acestea corespund normativelor.

„Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă. Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, a transmis CNAIR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș. Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar între cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă. Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 milioane de lei, fără TVA, este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

„Precizăm că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, Consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor. După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km”, a precizat CNAIR.

Imagini LIVE cu deschiderea circulației rutiere pe lotul 4, autostrada Lugoj – Deva. Începând de acum se va putea circula pe autostradă pe tronsonul Șoimuș – Ilia.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 14 august 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.