Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Vezi ce ministere primesc mai puțini bani

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Vezi ce ministere primesc mai puțini bani

0
DISTRIBUIȚI

viorica dancila

Guvernul a adoptat în ședința de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Executivului. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței Executivului, că ministerul Educației va primi fonduri mai mari cu 42.4% față de anul 2018, deși în venitul Educației apare o scădere de peste un miliard de lei. Prim-ministrul a spus că reducerea se referă la programul „Merg la școală”, care nu era prevăzut în programele finanțate până la finalul acestui an. În același timp, salariile în Ministerul Finanțelor au fost majorate cu 15%.

De asemenea, Guvernul va acorda bani, după rectificarea bugetară, și pentru refacerea infrastructurii în zonele afectate de inundații.

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificãrii bugetare cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar.


Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, fațã de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. Diminuãri au fost operate de la Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetãrii și Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul Educației Naționale (–1,03 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (–143,6 milioane lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.