Începe o nouă ediție Baroque||Urban, la Timișoara

Începe o nouă ediție Baroque||Urban, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediţii a proiectului de artă contemporană Baroque||Urban, principalul eveniment organizat de galeria META Spaţiu, va avea loc sâmbătă, 31 august, ora 20.00, la Dʹarc pe Mal, şi aduce cu sine şi primul eveniment artistic al proiectului – un performance-instalaţie numit Lemonade Laser Party, realizat de artiştii Alex Halka şi reVoltaire, şi produs de grupul artistic Kinema Ikon din Arad.

Ediţia din acest an vine cu un concept care include peste 20 de artişti care participă la proiect în prestigioase instituţii de artă, spaţii  publice sau alternative, în parteneriat cu muzee şi galerii din România şi Europa,  şi se va desfăşura pe parcursul a patru luni, pentru a sublima ideea de WORK IN PROCESS, tema pusă în discuţie în acest an. Artiştii care au dat viaţă acestui proiect sunt: Anna Bantiuc, Josépha Blanchet, Alexandru Boaru, Dan Daniel, Vlaicu Golcea, Alex Halka, Robert Mathy, Sergiu Matiş, Andreea Medar, Silvia Moldovan, Mihai Păcurar, Cătălin Petrişor, reVoltaire, un eveniment special de poezie performativă cu poetul şi scriitorul Robert Şerban, precum şi zece artişti Meta residents. Sunt artişti de expresii artistice diverse, dar în care accentul cade pe procesul de creaţie şi aducerea mai aproape de public a practicilor artistice contemporane, pentru a crea un liant între lumea artiştilor şi timişoreni, şi a-i implica publicul larg în actul de creaţie, prin diferitele evenimente care vor avea loc pe parcursul celor patru luni de desfăşurare a proiectului. Proiectul urmăreşte o mai bună înţelegere a operelor de artă, a artistului şi a procesului de creaţie, prin posibilitatea oferită privitorului de a asista la acesta şi de a  regândi arta contemporană şi modul în care artiştii văd transformările lumii de astăzi, de a avea o mai mare deschidere pentru acceptarea operelor de artă contemporană în spaţiul public şi a reconsidera ansamblul estetic urban.


Recursul la poezie oferă un cadru liber în care artiştii îşi manifestă originalitatea fără nici o constrângere, iar organizatorii le vor oferi cadrul adecvat pentru a-şi pune în operă ideile şi pentru a crea, împreună, expoziţii şi evenimente care să evidenţieze posibilităţile multiple de expresie a procesului artistic printr-o multitudine de experienţe inovative.

Va fi organizată, de asemenea, o rezidenţă la care vor participa artişti din România şi Republica Moldova, care doreşte să scoată în evidenţă unicitatea şi intimitatea gesturilor artistice care duc la crearea unei opere de artă, şi pe tot parcursul acestei ediţii a Baroque||Urban, vor avea loc workshop-uri, art talk-uri, tururi ghidate de expoziţii sau screening-uri.

Prima expoziţie din cadrul proiectului, realizată de Alexandra Boaru, se va deschide duminică, 1 septembrie, la Aethernative de pe strada Mărăşeşti nr. 14, la ora 19.30, şi va fi vernisată printr-un performance realizat de artistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.