Statistica tristeții. Peste 2.000 de copii din Timiș au părinți plecați la...

Statistica tristeții. Peste 2.000 de copii din Timiș au părinți plecați la muncă în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

Peste 2.000 de copii din județul Timiș sunt nevoiți să crească fără cel puțin un părinte, care este plecat la muncă în străinătate pentru a le oferi o viață mai bună.

Potrivit unor statistici făcute publice de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, la jumătatea acestui an, în evidențele instituției se aflau 2.212 de copii cu părinți aflați în afara țării.

Dintre aceștia, 275 au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, 1.690 au un singur părinte departe de ei, iar în 247 din cazuri vorbim de micuți cu părinte unic susținător al familiei monoparentale plecat la muncă în străinătate.

Tot din datele DGASPC Timiș mai aflăm că în cazul a 168 de copii au fost luate măsuri de protecție.


Concret, este vorba de șase copii cu părinți plecați în afara țării care se află în centre de plasament, 158 în grija unor rude până la gradul IV și patru în grija unor alte persoane sau familii.

Dacă ne referim la vârsta acestor copii, cei mai mulți cu părinți plecați la muncă în străinătate au între 10 – 13 ani, fiind vorba de 774 de persoane. De asemenea, 581 au vârste cuprinse între 14 și 17 ani, 519 între 7 și 9 ani, 314 între 3 și 6 ani, iar 23 între unul și doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.