Președintele Tribunalului Timiș, în apărarea propunerii PSD pentru Ministerul Justiției: „Atacurile imunde...

Președintele Tribunalului Timiș, în apărarea propunerii PSD pentru Ministerul Justiției: „Atacurile imunde la adresa Danei Gârbovan dovedesc micimea incredibilă a unei societăți ruptă complet de normalitate și moralitate”

0
DISTRIBUIȚI

Cunoscută și pentru replicile tăioase din mediul virtual și modul direct în care își expune opinie, Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a sărit în apărarea colegei de breaslă Dana Gârbovan, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru postul de ministru al Justiției.

„Atacurile imunde la adresa Danei Gârbovan dovedesc micimea incredibilă a unei societăți ruptă complet de normalitate și moralitate. Politicienii corupți în tovărășie cu interlopii sponsori nu își pot imagina o justiție altfel decât cea pe care aproape au reușit să și-o creeze. Pseudo justiția lor. A pseudo polițiștilor, agramați și burtoși, plătiți regește să anunțe când vine potera cu vreo enervanta percheziție domiciliară. A pseudo procurorilor, cei care au pus bazele republicii lor, în care inculpatul spune ce lapte a supt de la mama doar să își scape soția însărcinată de un mic viol, asa cum discret i s-a sugerat că s-ar putea întâmpla dacă nu declară ce trebuie. A pseudo judecătorilor care scriu minute la dictare, așteptând înfrigurați concediul într-o țară exotică, pentru a sta liniștiți în jacuzzi cu prietenul tocmai salvat… Asta s-a dorit”, a scris judecătoarea pe Facebook.

„Parțial au reușit, câtă vreme pare că avem magistrați care folosesc codul penal doar sub piciorul mesei, pentru a nu tulbura șprițurile care îi așteaptă, numai bune și răcoritoare după o zi obositoare… Parțial au reușit, câtă vreme avem fotografii de busturi bine lucrate și recitaluri de manele… Parțial au reușit, câtă vreme avem procurori care nu au întocmit în viața lor un rechizitoriu, dar țin lecții de drept constituțional.


Parțial au reușit, câtă vreme avem juzi care țin discursuri politice, declarând apoi că inspecția judiciară trebuie tratată cu sictir și o discretă flegmă… Oamenii simpli nu vor, însă, pseudo justiția infractorilor. Vor să știe că cei în fața cărora vin cu respect și speranță cunosc legea și o aplică cu bună credință. Vor să știe că cei care greșesc plătesc. Vor să se simtă apărați și respectați în propria țară”, a mai scris Adriana Stoicescu.

„Politicienii avizi de putere și corupți, cei în așteptarea puterii și flămânzi, rubedeniile și prietenii lor nu vor asta.
Vor o justiție a lor, aservită politic și care să răspundă doar ordinelor. Minciunile ordinare, dezinformarea și lăturile aruncate în capul magistraților onești sunt singurele lor arme împotriva justiției normale. Pentru ei și pentru magistrații pe care îi protejează, inspecția judiciară și secția de investigare a magistraților sunt cele mai mai mari rele care pot exista în justiție, pentru că sunt singurele instituții care pot opri reinstaurarea republicii pseudo procurorilor, domnia autosuficienței, a lipsei de profesionalism, a lipsei de responsabilitate. Iar un ministru integru și profesionist echivalează cu un dezastru. Vestea proastă e că Dana Gârbovan nu e singură. Chiar dacă nu îi vedeți, are alături de ea magistrații care cred cu tărie în vocația lor. Care nu fac compromisuri. Și care nu vor permite să vă folosiți de ei pentru a vă atinge scopurile murdare”, a încheiat magistratul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.