Primarul Robu recunoaște: „Este adevărat că am tăiat un număr de copaci”....

Primarul Robu recunoaște: „Este adevărat că am tăiat un număr de copaci”. Cu ce se laudă

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că în Timișoara se aud tot felul de „clișee”, dând și câteva exemple în acest sens.

Primul dintre acestea s-ar referi la faptul că Timișoara nu are proiecte europene, edilul-șef susținând că această afirmație este falsă. „Timișoara a implementat 35 din 35 proiecte pe fonduri europene în perioada 2012-2016, fiind singurul oraș din țară -singurul! – cu proiecte multe și fără niciun rateu! (ii) Timișoara are depuse pe noul exercițiu european 68 de proiecte – câte nu are niciun alt oraș! -, totalizând peste 490 milioane euro – cât nu totalizează nici pe departe niciun alt oraș! -; 42 din cele 68 de proiecte au fost deja aprobate, celelalte sunt încă în analiză”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei susține că să este falsă și informația cum că orașul „a rămas în urmă față de X sau Y”. „Oricine vizitează Timișoara și X și Y -oricare ar fi X și Y!- nu poate ajunge la altă concluzie decât că Timișoara e mult peste X și Y.


Culmea este că cei ce susțin contrariul n-au o cunoaștere de pe teren a lucrurilor – n-au vizitat ei înșiși orașele în discuție! – și nici nu sunt curioși să o aibă, ei «știu», pur și simplu”, este de părere Nicolae Robu.

Totodată, edilul-șef spune că nu este adevărat nici faptul că în Timișoara „dispar masiv” copacii. „Numărul copacilor în Timișoara a crescut de când sunt eu primar! Este adevărat că am tăiat un număr de copaci, majoritatea pentru că erau șubrezi și nu mai prezentau siguranță, iar unii pentru că erau în poziții care împiedicau modernizarea și mai buna funcționalizare a orașului. Dar, am plantat aproximativ de 10 ori mai mulți decât am tăiat, cât de mulți s-a putut chiar în aceeași locație, alții în alte locații. Dar, cei ce «știu», «știu», a detaliat Nicolae Robu, fără să ia în calcul faptul că un puiet plantat acum va oferi beneficiile de care timișorenii au nevoie abia peste ani de zile.

Primarul Timișoarei a mai precizat că un alt clișeu este că în oraș calitatea aerului este foarte proastă. Astfel, edilul recunoaște că nu este mulțumit de calitatea aerului, dar că „ea este, în pofida numărului mare de șantiere și a numărului de mașini în mare și continuă creștere, mult mai bună acum față de cum era când am devenit eu primar și mult mai bună decât în orice alte orașe mari ale României, exceptând Galațiul! Asta, după date oficiale, bazate pe măsurători cu ultima tehnologie -din satelit, etc.-, ale unor organisme internaționale independente (ex: Organizația Mondială a Sănătății), nu după afirmații fără suport ale unora-altora”.

Nicolae Robu a adăugat și că nu este adevărată nici afirmația că la alții sunt investiții străine, în condițiile în care „Timișoara e de departe – de foarte departe!- pe primul loc la investiții străine (desigur, după București)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.