Gruparea de traficanți de persoane „Sprânceană”, destructurată de DIICOT UPDATE 3 Liderul...

Gruparea de traficanți de persoane „Sprânceană”, destructurată de DIICOT UPDATE 3 Liderul grupării, dus în arest FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Operațiune a DIICOT Timișoara, în această dimineață, pentru anihilarea uneia dintre cele mai active rețele de trafic de persoane care acționa în Timișoara – polițiștii de la ”Crimă Organizată” însoțiți de trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei au descins simultan la nouă locații din Timișoara. Cartierul general al grupării era în zona Eroilor, în apropierea unei spălătorii. Liderul grupării, Marius Stanciu, zis ”Sprânceană”, a fost luat din pat de ”mascații” de la SAS. De asemenea, a fost ridicat pentru audieri și unul dintre fiii acestuia.

Din investigațiile începute cu aproape un an de zile în urmă, a reieșit că membrii clanului ”Sprânceană” au exploatat zeci de femei, inclusiv minore, care erau plasate prin intermediul anunțurilor sau erau trimise pe stradă ca să ”agațe” clienți. Majoritatea banilor rămâneau celor care exploatau victimele. 11 persoane urmează să fie duse la audieri. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Liderul grupării și mai mulți ”locotenenți” au fost aduși pentru audieri la sediul DIICOT. Marius Stanciu a susținut că a fost ridicat de polițiști pentru că ”am făcut prostii”. Acesta a mai fost anchetat de DIICOT în 2007 tot pentru trafic de persoane, fiind condamnat, ulterior, la opt ani de închisoare.

UPDATE 2 Conform unui comunicat transmis de IPJ Timiș, „din cercetări a reieşit că persoanele, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, care făceau parte din gruparea infracţională, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, minore și majore, în României, Anglia, Franța, Grecia și Italia.


În fapt, victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, din mediul rural, ar fi fost obligate, prin constrângere, inducere în eroare sau abuz de autoritate, să practice prostituţia. Până în prezent au fost identificate trei tinere majore. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare (laptopuri, harduri) și sume de bani”.

UPDATE 3 Liderul grupării, Marius Stanciu, zis ”Sprânceană”, a fost dus în arest.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.