Sur Austru a lansat un nou videoclip din albumul de debut VIDEO

Sur Austru a lansat un nou videoclip din albumul de debut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sur Austru, noul proiect al membrilor din ultima componență Negură Bunget, care are la bază o tematica muzicală inspirată din natura și folclorul transilvănean a lansat un nou videoclip din albumul de debut „Meteahna Timpurilor“, la piesa „Jabracie“. Albumul mult – așteptat de fanii trupei va apărea în data de 20 septembrie la casa de discuri italiană Avantgarde Music.

„Unii dintre noi au sperat, poate – sau au presupus măcar – că după destrămarea singurei trupe românești cu statut de legendă internațională în devenire (asta ar fi Negură Bunget), Tibor Kati își va relua activitățile legate de Grimegod. Moștenirea Negură Bunget era deja pe mâini bune și experte, puțini își făceau probabil griji pentru ea. E drept că Dordeduh nu e neapărat o formație hiperactivă din punct de vedere discografic (sau din orice alt punct de vedere), dar nici de album Grimegod n-a mai avut lumea parte din 2014. A fost în același timp clar de la bun început că Sur Austru va fi altceva decât Dordeduh.


Era până la urmă de așteptat ca Sur Austru să continue linia primelor două părți ale „Trilogiei Transilvane” …Reorientarea stilistică pare să fi funcționat ca un impuls creativ pentru Tibor K. Piesele de pe Meteahna timpurilor sunt nu doar foarte bune, ele sugerează o plăcere a descoperirii. Albumul nu sună cu toate acestea ca unul de debut. Experiența și profesionalismul se simt (aud) în fiecare cântec. Meteahna timpurilor merită așadar să apară în ambalajul de lux conceput de Avantgarde Music. Va fi un CD frumos. Și va exista și vinil”, se spune în prima recenzie a acestui disc, apărută pe site-ul www.metalfan.ro.

Acumulând inspirație și emoție din estetică naturii, din trecut și din străvechi ritualuri, Sur Austru propune o călătorie atemporală prin peisajele mistice ale Transilvaniei. Albumul de debut „Meteahna Timpurilor” va stârni simțurile ascultătorului pe multiple dimensiuni, alternând riff-uri agresive, armonii mistice și instrumente arhaice. Este strigătul de durere al naturii muribunde și încercarea noastră disperată de a ne întoarce la origini, la esență valorilor primordiale. Albumul a fost înregistrat în Joy Live Sound Studios Arad, Dreamsound Studios Arad și DSPro Studios Timișoara. Producător: Tibor Kati, mixaj: Sergiu Nădăban, master: Roberto Siggia (L’ossario Studios Torino).

Foto: Facebook Sur Austru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.