Câți români s-au înscris pentru a vota prin corespondență

Câți români s-au înscris pentru a vota prin corespondență

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-888973932">
vot cabina de votare

Termenul pentru înscriere la vot la alegerile prezidențiale pentru românii din Diaspora s-a încheiat. Un număr de 41.003 de români au optat pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 români din străinătate s-au înscris pentru votul la secție.

Românii care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru Președintele României s-au putut înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până duminică, 15 septembrie, ora 23:59.59.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AEP, 41.003 de români s-au înscris pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 au optat să vpteze în Diaspora la secție.

Guvernul a adoptat, joi, ordonanța de urgență care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.