Concurs extrem într-un peisaj de vis. În acest weekend are loc o...

Concurs extrem într-un peisaj de vis. În acest weekend are loc o nouă ediție Arad Mountainbike Trophy FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediţie Arad Mountainbike Trophy, devenită în scurt timp una din cele mai populare şi aşteptate competiţii de ciclism din judeţul Arad după succesul de anul trecut, la care au participat peste 400 de biciclişti, a devenit o adevărată provocare pentru participanţi, cărora le este oferit atât sport, cât şi parcurgerea unui frumos traseu turistic cu peisaje deosebite, cu suişuri şi coborîşuri, pe drumurile forestiere care străbat dealurile de la poalele Munţilor Zarandului.

Competiţia, la care sunt aşteptaţi să participe ciclişti amatori şi profesionişti din întreaga ţară, va avea loc în dimineaţa zilei de 15 septembrie, la ora 10,00, şi va avea punctul de plecare de la cetatea Şiriei, de unde poate fi admirată întreaga privelişte, cu locurile pe care urmează să le străbată. Startul se va da succesiv, primii fiind cei care participă la traseul cel mai greu, urmaţi de concurenţii înscrişi la celelalte două trasee.

Trasee pe dealurile din jurul Şiriei

Competiţia se adresează tuturor iubitorilor de ciclism, mai mult sau mai puţin experimentaţi, şi acesta este motivul pentru care, la fel ca anul trecut, organizatorii au stabilit trei trasee cu lungimi şi grade de dificultate diferite. Traseele au fost gândite de echipa clubului sportiv Sport Competition, în aşa fel încât să fie accesibile tuturor categoriilor de vârstă, începătorilor dar şi celor mai experimentaţi, pentru care a fost pregătit cel mai dificil traseu.

Cel mai uşor traseu, Hobby, are o lungime de 20 de kilometri pe dealurile din jurul Şiriei, varianta Race, pe cei care vor să-şi pună la încercare capacitatea de rezistenţă fără să se confrunte cu situaţii extreme îi aşteaptă un drum de 40 de kilometri iar traseul lung, Maraton, care presupune o aventură grea cu bicicleta, presupune o pedalare pe un traseu de 70 de kilometri. Traseul cel mai scurt şi mai uşor, în formă de circuit, are ca punct de plecare cetatea, iese în drumul către mănăstirea Feredeu şi continuă, pe o altă rută, spre locul de start, cel de dificultate medie trece prin satul Arăneag de la poalele Munţilor Zarandului, apoi pe la Fântâna Rece şi revine la Şiria pe un alt drum. Traseul Maraton porneşte tot de la cetatea Şiriei, va trece pe la Cuvin, Ghioroc, Crucea Ţiganilor, iar punctul cel mai înalt, care atinge 573 de metri, este la Fântâna Rece. Evenimentul va fi completat cu muzică şi o ispititoare ofertă culinară.

Condiţii de participare

Înscrierile pentru această a doua ediţie a concursului se pot face pe site-ul oficial până astăzi pentru una din cele trei probe ale concursului dar se pot face şi duminică, la faţa locului.


Cei care doresc să participe trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani, o stare foarte bună de sănătate şi un nivel minim de antrenament, cunoştinţe tehnice necesare acestor competiţii şi trebuie să respecte regulamentul concursului, fiecare participant fiind rersponsabil pentru propria siguranţă.

Primii trei care ajung la linia de sosire de pe cele trei trasee şi pe categorii de vârstă vor fi premiaţi iar organizatorii au pregătit şi multe alte surprize.

Surse foto: aradmtbtrophy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.