Cultura lumii, la Timișoara. În acest weekend are loc o nouă ediție...

Cultura lumii, la Timișoara. În acest weekend are loc o nouă ediție a Festivalului Plai

0
DISTRIBUIȚI

O nouă ediţie a Festivalului Plai se va desfăşura în această lună la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, un spaţiu emblematic pentru diversitatea şi multiculturalitatea acestei provincii.

Evenimentul va aduce în faţa publicului nu mai puţin de 11 concerte din întreaga lume, proiecţii de filme, expoziţii, specialităţi gastronomice din diferite ţări şi peste 60 de alte manifestări din cele mai diverse şi interesante.  

Festivalul, organizat de o comunitate de voluntari care doreşte un oraş cultural şi promovează acţiuni civice benefice schimbărilor sociale, a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie şi se va desfăşura timp de trei zile, între 13 şi 15 septembrie. Publicul se va putea delecta cu diferite jocuri, ateliere de desen, pictură şi fotografie cu telefonul, poveşti tradiţionale japoneze, sau yoga şi alte tehnici de meditaţie cu efecte pozitive asupra sănătăţii. Vor fi prezenţi mai mulţi DJ locali, dar nu va lipsi nici muzica improvizată, iar reprezentanţi ai Societăţii Române pentru Astronomie Culturală le vor arăta celor curioşi stelele, planetele şi meteoriţii. Sunt programate ateliere de inginerie genetică, de ilustraţie, de cioplit în lemn, de împletit coroniţe din flori sau de preparat cosmetice naturale, precum şi lecţii de kizomba, un dans care îşi are originile în Angola. Gurmanzii vor avea parte de vinuri de calitate, cafea şi ciocolată, dar şi de mâncare tradiţională arabă şi din Afganistan, făcute după reţete aduse de migranţii şi refugiaţii aflaţi la Timişoara.


O experienţă inedită va fi şi posibilitatea de a lua masa în curtea unei case ţărăneşti din incinta muzeului.

Printre temele festivalului se numără antreprenoriatul social, care sugerează soluţii pentru probleme cu care tinerii se confruntă în lumea contemporană, discuţii cu un psihoterapeut, jocurile video din hambar sau cele care presupun mişcare, precum handbal, frisbee, badminton, ping-pong şi fotbal american.

Nu va lipsi nici muzică în premieră de o mare diversitate, adusă din toate colţurile lumii. Vineri, în prima zi a festivalului, iubitorii de muzică îi vor putea asculta, începând cu ora 19,00, pe Sonido Tupinamba care aduce la Timişoara ritmuri africane şi latino-americane, grupul Nubyan Twist, cântăreaţa şi compozitoarea braziliană Bebel Gilberto şi DJ-ul britanic Panjabi MC iar sâmbătă, de la aceeaşi oră, pe scena din incinta muzeului vor urca Balkan Taksim, Amira Kheir din Sudan, trupa inovatoare Red Baraat din Brooklyn şi Bosq, cu muzica sa exotică. Duminică seara, în faţa publicului vor evolua 47Soul din Orientul Mijlociu, Orange Blossom din Nantes şi etiopianul Gili Yalo, din Israel.

Abonamentele și biletele pot fi achiziționate și la intrare, iar programul complet poate fi consultat pe plai.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.