Flavius Biea revine în Anglia pentru pregătirea următoarei gale. Va boxa în...

Flavius Biea revine în Anglia pentru pregătirea următoarei gale. Va boxa în arena în care s-a remarcat Lennox Lewis

0
DISTRIBUIȚI
arhivă Foto: Virgil Simonescu

Flavius Biea vrea să-şi treacă în cont toamna aceasta o nouă victorie la profesionişti în drumul către un posibil titlu mondial. Pentru pregătirea galei programate în istorica arenă York Hall din Londra, pugilistul din Timişoara se va deplasa în Albion în 3 octombrie pentru un nou cantonament.

Biea (29 ani) va reveni în Anglia, pentru pregătirea unui duel de palmare cu adversar încă necunoscut.


Gala de la Londra va avea loc pe 17 noiembrie. Arena în care va boxa bănăţeanul e una specială. York Hall e considerată a fi casa boxului britanic, s-a ridicat în 1929 şi se află în zona Bethnal Green. Cu o capacitate de 1.200 de locuri, 280 dintre acestea fiind la balcon, cu privire deasupra ringului, York Hall a fost renovată în 2005, după ce a fost ţintă pentru unele proiecte imobiliare. Celebrul campion mondial la „grei” Lennox Lewis l-a învins aici pe Noel Quarless, într-o gală organizată pe 31 ianuarie 1990, la începutul carierei londonezului care a reprezentat Canada. Anthony Joshua, Carl Froch, David Haye, Nigel Benn şi Joe Calzaghe sunt alţi uriaşi ai sportului cu mănuşi are au păşit în York Hall.

„Boxând în Anglia mi se pot deschide mult mai repede porţile unui meci spre titlul mondial. Nu renunţ însă la gândul de a organiza în continuare gale de box şi de a promova boxul profesionist în România”, a declarat Flavius Biea, deţinătorul centurii intercontinentale IBA. Meciul din Marea Britanie va fi considerat al 19-lea din cariera pro a lui Biea, care cuprinde 17 victorii şi o înfrângere.

Flavius Biea a boxat ultima dată acasă în luna iunie, când l-a învins pe mexicanul Jesus Gurrola la propria gală din sala „Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.