Se fac înscrieri pentru evenimentul Timișoara Guitarist Meeting. Din programul manifestării lipsesc...

Se fac înscrieri pentru evenimentul Timișoara Guitarist Meeting. Din programul manifestării lipsesc piesele compuse de timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Mijlocul lunii octombrie aduce la Timișoara un eveniment deosebit care se va derula sub genericul „Timișoara Guitar Meeting“.

„Ne reunim în cea mai frumoasă serenadă de chitară, În Spatele Casei din Timișoara, unde vă invităm la o cântare comună de piese din repertoriul folk-rock autentic. Sunteți pregătiți să vă luați chitara-n spate și să veniți?”, este mesajul organizatorilor acestei acțiuni, care va avea loc în data de 19 octombrie, de la ora 19.00, În Spatale Casei. Organizatorii au demarat seria de înscrieri pentru participarea la acest eveniment, acestea putând fi realizate pentru chitariștii individuali aici iar pentru grupuri aici.

Organizatorii acestui eveniment sunt Asociația Culturală PLAY din Sibiu, care își propune să educe tinerii artistic și cultural.


De-a lungul anilor, printre evenimentele organizate de ei s-au mai numărat programul „Pune mâna pe chitară”, „Sibiu Guitar Meeting“, „Festivalul Enescu de la Sibiu“ sau „Classic Junior Festival“.

Printre piesele care se vor cânta în cadrul acestui eveniment la care sunt așteptați cât mai mulți pasionați ai chitării din Timișoara se numără Pink Floyd – „Another brick in the wall”, Antract – „Trebuie să crezi”, Valeriu Sterian – „Amintire cu haiduci”, Trooper – „Zi după zi”, Vița de Vie – „Praf de stele”, Pasărea Colibri – „Vinovații fără vină”, Goodbye to Gravity – „Back to life”, Timpuri Noi – „Victoria” sau The MonoJacks – „1000 de DA”.

„Timisoara Guitar Meeting face parte dintr-o mișcare națională de rezistență prin cultură. La 30 de ani de la Revoluția din ’89, mai multe generații la un loc sărbătorim libertatea dobândită atunci. Sâmbătă, 19 octombrie, ne reunim cu toții într-o cântare comună de piese din repertoriul folk-rock autentic. Sunt invitați toți chitariștii din Timișoara să se alăture acestui demers, iar prin program le punem la dispoziție caietele de tabulaturi și tutorialele video pentru întregul playlist“, mai spun organizatorii.

Deși evenimentul dedicat chitariștilor se desfășoară la 30 de ani de la Revoluția de la Timișoara, organizatorii acestuia au omis să introducă în playlist-ul pieselor care vor fi cântate (care se regăsește în formularul de înscriere) vreo melodie compusă în orașul de pe Bega. Se prea poate ca să fie doar o eroare de comunicare, căci un festival care se vrea să reunească amatorii de chitară din orașul nostru nu are voie să nu includă în playlist măcar câteva melodii care au luat naștere în Timișoara!

Foto: Facebook / Sibiu Guitar Meeting

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.