Primarul Robu, noi planuri pentru zona Piața 700: parcare supraetajată și piață...

Primarul Robu, noi planuri pentru zona Piața 700: parcare supraetajată și piață modernă

0
DISTRIBUIȚI

parcare piata 700

Nicolae Robu a venit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, cu o nouă idee de amenajare a unei parcări supraterane în centrul Timișoarei. Asta după ce ultimele soluții prezentate de edil nu au putut fi puse în practică.

Astfel, primarul Timișoarei a anunțat că municipalitatea intenționează să realizeze o astfel de parcare în Piața 700, după ce va fi ridicată o construcție pe mai multe niveluri. Prin urmare, în acel spațiu ar urma să funcționeze și piața agroalimentară și cea de flori din zonă.

„În Piața 700 va fi amenajată o parcare supraterană în locația în care se află la ora actuală piața agroalimentară. Amprenta la sol a acestei parcări va fi cât se poate de mare, nu știu care este perimetrul care va fi amprenta la sol a acestei construcții. Probabil demisol și parter, sau parter și mezanin.


Vrem să păstrăm și o piață agroalimentată și o piață de flori, care evident vor avea o față modernă. Ce avem acum în Piața 700 nu este de păstrat. Nu va dispărea piața de legume. Facem o construcție multinivel care va avea două niveluri dedicate pentru piață, nu vă pot spune unde vor fi cele două niveluri. Proiectanții vor propune variante și vom vedea pentru ce vom opta”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că municipalitatea nu este neapărat interesată să construiască astfel de parcări supraterane în oraș, ci doar atunci când nu există interes privat.

„Oamenii agrează o parcare acolo și în moment în care va fi dată în folosință, va satisface nevoia de locuri de parcare din zona centrală. Nu ne interesează neapărat să construim noi parcările. Acolo unde există interes privat, cum este cazul parcărilor, să vină bani privați. Dar câtă vreme nu se vine la modul cel mai concret cu interesul respectiv, noi nu mai putem lăsa Timișoara fără locuri de parcare și acolo vom demara un proiect. Deocamdată, este un studiu de fezabilitate, vedem ce rezultă din studiu. Dacă se va găsi de cuviință să se scoată la licitație execuția cu bani privați, consiliul local va decide asta, însă eu am obligația să aloc bani de la bugetul local pentru a rezolva problema parcărilor. Nu am altă soluție. Sper să aducem Piața 700 cel puțin la nivelul investițiilor moderne de la City Business Center”, a detaliat Nicolae Robu.

Edilul-șef nu a putut estima când ar putea începe lucrările la parcarea supraterană din Piața 700.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.