Un tânăr infectat cu HIV este acuzat că şi-a îmbolnăvit intenționat iubita

Un tânăr infectat cu HIV este acuzat că şi-a îmbolnăvit intenționat iubita

0
DISTRIBUIȚI

Un tânăr din Arad infectat cu HIV este acuzat că şi-a îmbolnăvit intenționat iubita. Fata, care în timpul relației avea 17 ani, a aflat că iubitul ei este bolnav de la soția acestuia. Avocatul tinerei nu exclude varianta ca bărbatul, cercetat în libertate, să fi îmbolnăvit intenționat și alte femei.

Avocata Oana Lăzărescu din Arad a declarat că reprezintă în instanță o victimă care, la momentul când a avut o relație cu bărbatul respectiv, avea 17 ani.

„Eu reprezint o victimă. În anul 2018, în ianuarie, clienta a depus o sesizare la poliție prin care reclama că a fost infestată voluntar de o persoană de sex masculin.


A avut o relație de un an, timp în care nu i-a spus nimic. L-a văzut că a avut tot felul de simptome, răcea foarte des, l-a întrebat și nu i-a spus nimic”, a declarat Lăzărescu.

A urmat ancheta. Iar acum dosarul a fost trimis în judecată, fiind deja un prim termen. Bărbatul este judecat pentru infracţiuni contra sănătăţii publice, mai exact pentru „transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit”.

„Este cercetat în stare de libertate. Nu recunoșate nimic. Se consideră nevinovat. A spus că și-a asumat victima, că i-a adus la cunoștință”, a adăugat Oana Lăzărescu.

Avocatul a povestit cum a aflat tânăra adevărul. „A fost contactată de soția lui. Atunci a aflat și că este căsătorit. Soția i-a povestit. A făcut testul și a ieșit pozitiv la virusul HIV, la momentul respectiv”, a menționat avocata.

Potrivit acesteia, acum se fac cercetări pentru a se stabili și dacă bărbatul a făcut și alte victime. „El este din generația ’89, a contactat virusul la spital, la naștere. Presupunem că o face din răzbunare și că sunt mai multe victime”, a mai declarat Oana Lăzărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.