WC-ul din centrul Timișoarei, modernizat de Colterm după modelul porții ”ucigașe” –...

WC-ul din centrul Timișoarei, modernizat de Colterm după modelul porții ”ucigașe” – fără proiect și cu costuri uriașe

3
DISTRIBUIȚI

Modernizarea WC-ului public din centrul Timișoarei s-a făcut cu încălcarea grosolană a legii, au constatat auditorii Curții de Conturi. Modul în care administrația condusă de Nicolae Robu a acționat seamănă izbitor cu cazul porții ”ucigașe” de pe Calea Lugojului care după ”estetizare” s-a prăbușit, în timpul furtunii din septembrie 2017,  și l-a strivit în mașină pe studentul Vlad Baici.

”În perioada 2017-2018 au fost transmise două adrese cu rolul de a solicita demararea unor lucrări de reparații care să fie executate la acest obiectiv, aceste adrese fiind considerate de către structura de specialitate din cadrul Direcției de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse ca având rolul unor comenzi pentru efectuarea lucrărilor. Menționăm în acest caz adresa fără număr și dată din anul 2017, semnată de viceprimar/director/consilier de resort și adresa nr.2785 din 08.02.2018, semnată de aceleași persoane, prin care se arată faptul că: „este necesar a fi demarate lucrări de reparații, urgente, la adresa P-ța Victoriei – WC Public”.


Mai menționăm transmiterea comenzii cu adresa nr.SC 2017 -18290/21.07.2017, prin care se consemnează faptul că potrivit contractului pentru activitatea de întreținere și reparații, atribuit SC COLTERM SA, conform HCL nr. 188/12/.05.2017, se transmite în sarcina agentului economic „comanda în vederea demarării procedurilor/activităților din etapele de lucru necesare realizării reparațiilor necesare în vederea repunerii în funcțiune a obiectivului WC. – public Piața Victoriei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

În urma verificărilor s-a constatat că pentru lucrările efectuate nu există decât un certificat de urbanism, nu și o autorizație de construire eliberată de Primăria Timișoara. ”Nu a fost prezentată o documentație de proiectare, schițe, desene, antemăsurători, etc. în baza cărora să fi fost elaborat un deviz de lucrări. În acest sens menționăm faptul că listele cuprinzând cantitățile de lucrări construcții și instalații, prezentat ca și deviz estimativ de către SC COLTERM SA nu sunt susținute de documente din care să rezulte realitatea cantităților de lucrări înscrise, acestea nefiind confirmate de entitatea auditată. Lucrările de modernizare au fost efectuate fără verificarea acestora, din punct de vedere al calității și cantității și certificarea prin viză de specialitate de către un diriginte de șantier. Lucrările nu au fost urmărite nici de către responsabilul stabilit de către conducerea entității, din cadrul compartimentului de resort al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. Nu au fost puse la dispoziția echipei de audit situații de lucrări întocmite de SC COLTERM SA care să fie recepționate și acceptate la plată de către personalul de specialitate din cadrul entității auditate”, au constatat auditorii.

Valoarea totală a centralizatorului de lucrări întocmit a fost de 1.114.174,44 lei inclusiv TVA. Lucrările nu au fost finalizate nici până acum, nefiind instalat, de exemplu, liftul pentru persoanele cu handicap.

 

3 COMENTARII

  1. Modernizarea (darea în folosință, de fapt) a WC-ului din centru era absolut necesară, însă era nevoie să fie așa cum trebuie. Rezultatul este conform imaginii de lucru de mântuială, cu care ne-a obișnuit această administrație Robu. E cât se poate de clar că Timișoara are nevoie urgent de un alt primar.

  2. Daca face nu i bine, dacă nu face iar nu i bine, mie unul îmi place ce a ieșit acolo, acum ca și cost final e alta treaba dar dacă tot e valva mare eu zic sa îl închidă și pe ala și asta e

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.