Consiliul Județean Timiș a alocat încă un milion de lei pentru susținerea...

Consiliul Județean Timiș a alocat încă un milion de lei pentru susținerea a zeci de proiecte culturale organizate până la finalul anului

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni s-au reunit, astăzi, în plen, pentru a vota un proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării Agendei principalelor manifestări cultural-artistice și de tineret pe acest an, sesiunea a II-a.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că este vorba de o sumă care se ridică la 1,1 milioane de lei. Banii vor fi împărțiți pentru susținerea organizării a unui număr de 82 de proiecte culturale, selecția acestora fiind realizată în data de 4 octombrie.

Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre, comisia de selecție a ales 82 de proiecte culturale dintr-un număr de 122 înscrise.


Au existat și trei contestații, care au fost analizate în data de 14 octombrie de către Comisia de soluționare a contestațiilor, acestea fiind respinse.

„Pentru agenda culturală pe sesiunea a doua, care a fost aprobată astăzi după toate procedurile, rectificare bugetară, sesiunea de depunere de proiecte, am avut parte și de trei contestații care au fost soluționate de către Comisia de contestații, a fost alocată suma de 1,1 milioane lei. Până la sfârșitul anului, beneficiarii acestor finanțări având obligativitatea de a face deconturile conform ghidului aprobat la început de an. Eu cred că această sumă care vine în completarea sumei pe sesiunea întâi, de aproximativ șapte milioane de lei, este un plus la ceea ce înseamnă acțiunile culturale, acțiunile pentru tineret pe raza județului Timiș”, a afirmat Călin Dobra.

Conform proiectului de hotărâre votat astăzi în ședința extraordinară a CJ Timiș, printre proiectele culturale care vor primi finanțare se numără și mai multe dedicate împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

„Au fost prinse fonduri și pentru sărbătorirea acestui moment important, 30 de ani de la Revoluție, dar în același timp au fost alocate finanțări și instituțiilor de cultură care vor fi parteneri în organizarea acestui eveniment”, a detaliat Călin Dobra.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.