Cristi Iakab: „Muzica pe care o cântăm se adresează mai degrabă acelor...

Cristi Iakab: „Muzica pe care o cântăm se adresează mai degrabă acelor oameni care atunci când își cumpără un calculator, nu folosesc browserul default dat de producător“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cristi Iakab & The Road Band au lansat un nou videoclip live la piesa „Rezist“, melodia fiind o colaborare alături de americanul Dean Bowman alături de care trupa se pregătește să înregistreze un album live.

„Ideea de a scoate un album live alături de Dean Bowman a fost spontană după ce am ascultat câteva imprimari live pe care le-am primit de la colegul nostru sunetist Aurel Cârjan.Colaborarea noastră alături de Dean Bowman,unde am pus osul la treabă și am compus câteva piese a fost și ea destul de spontană,puțin accelerată și datorită câtorva invitații de a cânta prin festivaluri. Embargo Fest, Reșița Custom Rock, West Romanian Bike Fest, Rocker’s Challenge. A contat foarte mult să avem un drive și să ne pregătim în mod special pentru asta și mulțumesc pe calea asta acelora care ne-au invitat și ne-au susținut.

Nimic nu este întâmplător și valul ne-a dus într-o direcție făină. Spun asta pentru că personal am o mare satisfacție în a cauta și combina direcții muzicale diferite alături de Dean și de The Road Band. Probabil muzica pe care o cântăm se adresează mai degrabă acelor fel de oameni care atunci când își cumpără un calculator, nu folosesc browserul default dat de producător cum ar fi Safari sau Internet Explorer ci caută să instaleze ceva pe placul și nevoile personale unde au mai multe opțiuni și nu înghit acel standard dat de producător când știu că mai există și altceva. Albumul va conține câteva piese pe care le-am compus eu sau noi ca trupa cât și câteva piese cu care a venit Dean Bowman.


De mixaj și masterizare se va ocupa Marius Pop (Rootz Music Studio) cu care am mai colaborat deja și ne surprinde plăcut de fiecare dată prin mixajele pe care le face. Varianta live la piesa „Resist”, este mixată de mine până când vom începe să mixăm întreg albumul la Rootz Music Studio“, ne-a declarat Cristi Iakab.

Cristi Iakab s-a născut la Reşiţa și a devenit atras de muzică încă din copilărie. După ce a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe, în 1994 s-a întors în ţara noastră și a fost membru fondator în trupa Screaming Heads. De-a lungul anilor, artistul a avut colaborări cu Anca Ţurcaşiu, Adrian Enache sau Oana Sârbu, iar din 2000 artistul a fondat trupa Road Band.

Dean Bowman își are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel. A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la grupul cult de avantgarde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004), la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ-ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.