Parlamentarii de Timiș, front comun pentru a susține finanțarea infrastructurii culturale din...

Parlamentarii de Timiș, front comun pentru a susține finanțarea infrastructurii culturale din Timișoara cu bani de la Guvern

0
DISTRIBUIȚI

Parlamentarii de Timiș au reușit să lase disputele politice la o parte şi să facă front comun cu scopul de a susține finanțarea infrastructurii culturale din Timișoara cu bani de la Guvern, în pregătirea anului european 2021.

Astfel, deputatul PNL Marilen Pirtea a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că alăturii de parlamentarii din PNL Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu, PSD – Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliță, Alfred Simonis, Matei Suciu și Pro România – Adrian Pau, au depus un set de amendamente pentru completarea listei de investiții finanțate de la bugetul național pentru infrastructura culturală din Timișoara.

Parlamentarul liberal susține să cele două proiecte de investiții, de la Filarmonica Banatul și Cinematograful Dacia, au o șansă de a completa lista primelor patru proiecte de investiții prevăzute în ordonanța dată de guvern, aflată acum în dezbatere sub formă de proiect de lege.

„În concordanță cu proiectele avizate în Consiliul Local Timișoara, astăzi, parlamentarii din județul Timiș aparținând celor trei partide, au inițiat, printr-un amendament comun, modificarea prin completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.


42/2019, cea prin care se alocă fonduri de la buget pentru amplele lucrări necesare pregătirii anului 2021”, a declarat Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Prin urmare, pe lângă primele patru proiecte aflate pe lista de investiții prevăzute de Ordonanța de Guvern nr. 42/2019, sunt acum incluse, prin amendamentul propus, și alte două proiecte, pentru a fi cuprinse între obiectivele necesare pentru buna desfășurare a Programului cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”. În total, este vorba despre: transformarea clădirii Clinicii de Dermatologie în spațiu multicultural – 11.525.000 lei; reabilitarea termică şi reamenajarea parţială a parterului Palatului Culturii din Timișoara – 5.849.000 lei; reabilitarea cinematografului Victoria Timişoara – 4.660.000 lei; reabilitarea sediului central al Bibliotecii Județene Timiș, aflat în Piața Libertății – 8.779.000 lei; reabilitarea cinematografului Dacia – 6.317.000 lei; reabilitarea Filarmonicii Banatul – 77.527.000 lei.

”Prin amendamentul depus, valoarea obiectivelor de investiții prevăzute a se realiza din fondurile guvernamentale va crește de la 30 milioane lei la 115 milioane lei, crescând de aproape patru ori valoarea totală a finanțării acestor obiective majore, necesare Timișoarei în 2021, care se vor realiza prin finanțare de la bugetul național”, a detaliat Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.