Extinderea la patru benzi a șoselei care leagă Timișoara de autostradă, prin...

Extinderea la patru benzi a șoselei care leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița, începe anul viitor

0
DISTRIBUIȚI

În anul 2020 încep lucrările cu scopul lărgirii la patru benzi a drumului Dumbrăvița – Giarmata – autostradă. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, care susține că se va intra efectiv în teren de anul viitor pe primul tronson, cuprins de la centura Timișoarei la Giarmata – urcare pe autostradă.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, în acest moment, proiectul privind lărgirea la patru benzi a drumului se află în faza de proiectare. „Nu este un proiect simplu, este un proiect etapizat în două loturi – lotul I va fi realizat de anul viitor, de la centură la descărcarea pe autostradă.


Avem obligația să ținem cont de toate accesurile la aceste dezvoltări, PUZ-uri de locuințe, de servicii, trebuie să găsim varianta cea mai optimă, astfel încât să oferim posibilitatea tuturor care au acces la drumul județean. La momentul acesta se discută de un drum colector și accesul prin sensurile generatorii la drumul județean”, a afirmat Călin Dobra.

Valoarea proiectului este de aproape 50 de milioane de lei, fiind finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional.

Lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Dumbrăvița de Autostrada A1 se va face pe două tronsoane, separate, unul în continuarea celuilalt. Primul sector, cuprins între centura Timișoarei și urcarea pe autostrada A1, are o lungime de șase kilometri și costă 29,5 milioane de lei, iar cel de-al doilea, de la sensul giratoriu de la intrarea în Dumbrăvița până la centura Timișoarei, are o lungime de 6,6 kilometri și va costa 20 de milioane de lei. Traficul rutier nu va fi complet închis pe perioda derulării proiectului.

„Sper ca până în primăvară să fie predat proiectul tehnic, iar imediat după ce recepționăm proiectul tehnic să trecem la execuția lucrării. La lotul I, de la descărcarea de pe autostradă până la centură, în primăvară vor începe lucrările efectiv”, a detaliat șeful CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.