Io‭hannis: Ne îndreptăm către un guvern PNL sau în jurul PNL

Io‭hannis: Ne îndreptăm către un guvern PNL sau în jurul PNL

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, că „ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL”. El a mai spus că PSD „nu a înțeles nimic și a chiulit” de la consultări.

„Ieri a trecut moțiunea de cenzură și a picat Guvernul Dăncilă, un guvern eșuat și derutat.


Este foarte bine așa, că a trecut moțiunea de cenzură. Astăzi am convocat prima rundă de consultări cu partidele și ca să încep cu sfârșitul, PSD a confirmat că nu a înețeles nimic, au lipsit de la consultări, adică au lipsit nemotivat, adică au chiulit. E nevoie urgent să fie un guvern de tranziție. De ce spun că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern? Fiindcă orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România și pentru români”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că preferă un guvern politic, nu unul tehnocrat.

„Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic. Astăzi s-au prezentat partidele și PNLm, care a venit primul la ora 11.00, a spus clar și răspicat, PNL e dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celeltalte formațiuni care au venit, toate au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Așa că este destul e clar de pe acum că ne îndreptăm spre un guvern PNL, sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe”, a mai spus președintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.