Fraţii Alexandru şi Cătălin Simon, lideri la medalii în Mondialul de jiu-jitsu...

Fraţii Alexandru şi Cătălin Simon, lideri la medalii în Mondialul de jiu-jitsu brazilian WBJJA. Sportivii din Timişoara au urcat de 30 de ori pe podium

0
DISTRIBUIȚI

Sportivii de la Iguana Fight Team Timişoara s-au întors încărcaţi de medalii de la Campionatul Mondial organizat de federaţia WBJJA. Printre cei care au depăşit aşteptările se numără fraţii Alexandru şi Cătălin Simon, stomatologii care au concurat şi au obţinut podiumuri la centuri superioare nivelului lor de pregătire.

WBJJA, federaţia care a luat fiinţă în România, a organizat în weekendul trecut primul Campionat Mondial de jiu-jitsu brazilian. La Bucureşti au fost sportivi de pe trei continente. Pe lângă români, au concurat luptători din Polonia, Marea Britanie, Italia, Serbia sau Kuweit.

Timişoara a fost reprezentată de sportivi de la Iguana Fight Club, care s-au pregătit sub conducerea lui Nicholas Brooks, antrenorul principal al clubului britanic colaborator specializat pe jiu-jitsu brazilian, Mill Hill BJJ. Bănăţenii au cucerit 30 de medalii, dintre care 14, câte şapte fiecare, au aparţinut fraţilor Cătălin şi Alexandru Simon (ambii centura albastră). Cei doi s-au înscris la cele mai multe categorii, opt, şi nu au dezamăgit.

„Am avut curaj să participăm la centuri superioare, de unde am venit cu medalii frumuşele. Şapte fiecare… A fost un turneu destul de puternic, cu sportivi experimentaţi, am dat numai de judokani şi luptători MMA. Am mers ca mieii la tăiere, dar am făcut o figură frumoasă”, a spus Cătălin Simon, medic stomatolog de profesie. Acesta a pierdut o finală la categoria open albastru în faţa unui român stabilit în Marea Britanie.


Pe lângă argint a cucerit o medalie de aur la centura neagră (NOGI) după abandonul unui adversar, precum şi cinci medalii de bronz, una albastră şi una maro (NOGI) plus una albastră, maro şi neagră (GI)

Fratele său a reuşit să obţinut aurul la centura maro şi maro open; argint la centura albastră (NOGI), respectiv patru medalii de bronz, una la albastru open (NOGI), restul la albastră, maro şi maro open (GI). „Profesorii au fost îngăduitori şi l-au învoit câteva zile pentru a merge la concurs”, a precizat Cătălin despre fratele mai mic, student în anul V la Stomatologie.

Ceilalţi sportivi de la Iguana Fight Team s-au întors cu următoarele medalii de la Bucureşti: Adrian Flangea (2 argint, 1 bronz), Marius Crainic (1 aur, 2 argint), Adrian Florescu (2 argint, 2 bronz), Răzvan Rotaru (2 argint), Sergiu Burta (1 argint, 1 bronz) şi Florin Bere (2 argint).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.