Kempes: „O parte din mine se duce la public de fiecare dată...

Kempes: „O parte din mine se duce la public de fiecare dată când cânt. Și oamenii simt asta“

0
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Ioncu „Kempes”, una dintre vocile de aur ale rock-ului românesc, a revenit cu un recital în fața fanilor timișoreni. La evenimentul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Capcana, alături de membrii formației sale, Kempes a reușit să creeze o atmosferă de zile mari. Pe parcursul celor două reprize muzicale susținute, Kempes a avut parte de o primire cât se poate de călduroasă, iar la sfârșitul evenimentului s-a fotografiat alături de numeroșii fani. Am realizat un interviu cu artistul născut în Arad, în care am fost curioși să aflăm când ne putem aștepta la un nou album, care este părerea lui despre muzica rock românească și care a fost concertul care l-a marcat cel mai tare în carieră.

– Au trecut patru ani de la lansarea albumului „Regăsire“. Cum a fost primit acest disc și când ne putem aștepta la un album nou?

– Albumul „Regăsire” a fost primit foarte bine de către fanii noștri. Suntem în lucru cu noul album, pretențiile noastre sunt mari și va dura ceva mai mult timp finalizarea lui, dar vom scoate câteva piese înainte de apariția acestuia.

– Ce părere ai de muzica rock românească de la ora actuală? Care sunt formațiile sau artiștii care îți plac?

– Muzica rock românească actuală? Greu de spus… lucrurile se mișcă greu și foarte greu, din păcate nu mai exista aproape deloc susținere in mass media. O formație care-mi place: Altar.

– Care a fost concertul care te-a marcat cel mai tare în cariera ta și de ce?

– Concertul care m-a marcat a fost cel de la Polivalentă făcut pentru susținerea mea după accidentul de motor din 1995.


Au fost atât de mulți oameni alături de mine atunci, oameni care m-au iubit cu adevărat și care mă iubesc în continuare. Le mulțumesc tuturor!

– Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată în cariera muzicală? Dacă ar fi să dai un sfat celor care se gândesc să pășească pe acest drum, care ar fi acela?

– Sfat primit: Sa rămân așa cum sunt. Și am rămas! Dacă ar fi sa dau un sfat in acest domeniu tinerilor ar fi: Să creadă in visul lor.

– Se spune că muzica rock trebuie să fie una de atitudine. Să transmită mesaje sociale și politice. De ce crezi că în zilele noastre în muzica rock românească trupele se feresc să ia atitudine explicită împotriva nedreptăților?

– Muzica rock este una de atitudine, dar și atitudinea este de mai multe feluri. Mesaje sociale mai găsești, politice mai puțin; fiecare artist cântă despre ce și cum simte el, s-ar putea să existe un interes mai scăzut in acest sens. Și surprinzător sau nu, încă mai există posturi de radio care nu difuzează piese pe motiv ca-i deranjează mesajul sau nu știu ce vers…

– Care sunt secretele unui muzician bun?

– Un muzician bun, dincolo de partituri și de texte, trebuie sa simtă. Cu asta te naști. Ca să poți transmite publicului trebuie să simți. O parte din mine se duce la public de fiecare dată când cant. Și oamenii simt asta.

– Ce părere ai de concertele cu intrare gratuită organizate de diverse autorități sau sponsori? Este un lucru bun dacă publicul are acces la artă fără niciun efort financiar?

– Există tot felul de concerte. Și concertele gratuite pentru public in spații publice sunt bune in ideea ca au vizibilitate mult mai mare la public. Când aceasta vizibilitate e tot mai scăzută in media, atunci aceste concerte sunt foarte bune ca și acces al publicului larg către artist. Altfel, e normal ca publicul sa plătească bilet. Pentru orice act artistic se muncește și evident că trebuie plătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.