Legendara formație Post Scriptum va susține un concert în cadrul ediției din acest an a Galei de Blues Jazz Kamo, eveniment care va avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie.
Post Scriptum se reunește după aproape patru decenii de pauză, într-o componență ușor diferită față de cea care stîrnea senzație în anii ’80, cînd din formație făceau parte Doru Apreotesei – claviaturi, Toni Kühn – ghitară, Miși Farkaș – baterie, Tibi Ladner – voce, Mircea Marcovici – bass și Emil Zoltan – saxofon.
„Supergrup pop-jazz-rock timişorean, Post Scriptum a existat efectiv doar câţiva ani. La început a fost formaţia marelui pianist şaptezecist Paul Weiner. La un moment dat s-a redenumit Gramofon – titulatură devenită pe dată celebră pe scena jazz naţională.La plecarea lui Paul Weiner şi a bateristului Puba Hromadka în Germania, au rămas basistul Bela Kamocsa şi suflătorul Liviu Butoi. După ce claviaturistul Doru Apreotesei a venit în fruntea trupei, schimbările succesive de componenţă au generat până la urmă şi un nou nume: Post Scriptum. Au apărut astfel bateristul Mişi Farcaş, basistul şi solistul Mihai Marcovici. Pe postul de chitarist, după trecerea lui Dan Ionescu, s-a consacrat Toni Kuhn. Două completări de culoare în sound, binevenite: percuţionistul şi solistul vocal Tiberiu Ladner respectiv suflătorul Emil Zoltan.De la jazz, muzica lor s-a îndreptat discret şi inedit spre jazz rock, cu accente pop. Rezultatul – discul LP înregistrat la Electrecord (apărut şi în limba engleză pentru export!) – constituie una dintre cele mai reuşite apariţii discografice ale muzicii româneşti din anii `80. Plecarea lui Apreotesei la Sfinx a dat tonul câtorva înlocuiri şi schimbări de direcţie spre new wave, nu înainte de a-l ajuta pe concitadinul Mircea Baniciu să lanseze primul disc solistic. Cu Ionuţ Văduva, Dan Bădulescu, Nuţu Olteanu şi alţii, garnitura a continuat să compună în nume propriu, să înregistreze la Radio, dar să şi acompanieze. După 1990, Apreotesei a încercat să reînvie compoziţiile, dar a abandonat în lipsa altor propuneri de la organizatorii din ţară“, spunea realizatorul de emisiuni muzicale Doru Ionescu în prezentarea emisiunii REMIX numită „Post Scriptum, de la Gramofon la supergrupul timișorean“.
După anul 2000, Doru Apreotesei şi Mişi Farcaş, emigraţi în Suedia, respectiv, în Germania, au revenit, separat, pentru vizite, în ţară, prilejuri cu care au fost organizate concerte sau sesiuni de înregistrări.
Tibi Ladner, a plecat, la rîndul său, în Israel. Cu toate că membrii grupului nu s-au dedicat, după despărţire, exclusiv muzicii de jazz, există momente ale carierei lor în care au apelat, din nou, la arsenalul acestui gen. Doru Apreotesei, îndeosebi, în afara activităţii de muzician de studio, a evoluat, în diverse ocazii, cu plăcere, în contexte jazzistice. Demne de semnalat sînt, în acest sens, apariţiile sale la festivalul de jazz de la Gărâna. Doru Apreotesei a fost invitat in 2005, cînd a cîntat alături de foştii săi colegi Mişi Farcaş şi Toni Kühn, împreună cu saxofonistul american David Wilczewski, violonistul Saşa Bota, trompetistul Petre Ionuţescu, basistul Arthur Balogh şi percuţionistul Tavi Scurtu. Speranţele unui important segment dintre spectatori, legate de o revenire a Post Scriptumului pe scenele din România, nu au mai fost, din păcate, împlinite, cu toate că, în 2007, Doru Apreotesei şi Mişi Farcaș au mai cîntat împreună, la Festivalul de jazz de la Cluj. Mişi Farcaş a evoluat, la rîndul său, la Gărâna, în anul 2006, cu o formaţie de jazz din Germania. Basistul Mircea Marcovici, a decedat, în anul 1995. Zece ani mai tîrziu, saxofonistul Emil Zoltan l-a urmat, pe drumul fără întoarcere. Concertul pregătit de către Post Scriptum pentru această ocazie poartă semnul aducerii aminte a lui Emil Zoltan și Mircea Marcovici („Ciulică“), dar și a bateristului trupei Bega Blues Band, Lică Dolga, care a murit în luna august a acestui an.
Pentru acest concert de comeback formația Post Scriptum va evolua în formula Doru Apreotesei – claviaturi, Toni Kühn – ghitară, Miși Farkaș – baterie, Tibi Ladner – voce și Victor Miclăuș la bass, iar unul din invitații recitalului va fi Johnny Bota.
În altă ordine de idei, Doru Aproetesei va susține un concert extraordinar vineri 25 octombrie de la ora 20 la Biserica Sfânta Ecaterina din Timișoara, evenimentul find inclus în cea de-a patra ediții a simpozionului „Edaurd Pamfil și cultura psihiatriei“, care va avea loc la librăria Esotera în aceeași zi, de la ora 18.