Victorie pentru Primăria Timișoara. Nicolae Robu susține că de mâine tramvaiele pot...

Victorie pentru Primăria Timișoara. Nicolae Robu susține că de mâine tramvaiele pot întoarce la Gara de Nord

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a reușit să obțină o primă victorie în războiul cu Elba pentru terenul de vizavi de Gara de Nord, pe care se află bucla de întoarcere a tramvaielor. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local Timișoara, că va fi dat jos gardul montat de companie, astfel că tramvaiele vor putea merge până la Gara de Nord.

„Să vă dau o veste bună. Sunt înștiințat că administratorul societății a comunicat că de mâine vor fi de acord să circule tramvaiul până când instanța se va pronunța, adică așa cum am propus să se întâmple”, a anunțat primarul Timișoarei.

De asemenea, edilul-șef a mai precizat că Elba s-a ales cu o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru faptul că nu a desființat gardul montat în bucla de întoarce a tramvaielor.


Asta pentru că, susține Nicolae Robu, „acel gard trebuia să fie dat jos odată cu recepția încheierii lucrărilor de demolare pentru care a fost emisă autorizația. Asta prevedea autorizația, dreptul de a construi un gard pe perioada desfășurării lucrărilor de demolare. Era total nedrept ca timișorenii să nu poată beneficia de transportul public cu tramvaiul. Sper să nu fie o informație falsă”.

Totodată, Nicolae Robu a mai precizat că nu a văzut niciun document din partea Elba cu privire la terenul de pe str. Gării. Deși reprezentanții companiei susțin că primele discuții cu conducerea STPT pentru reglementarea situației buclei de tramvai au fost purtate încă de acum patru ani.

„Nu au transmis niciodată nimic, eu nu am văzut documente. Mie nu mi-au adus la cunoștință că se impune o astfel de decizie. Eu am fost luat prin surprindere, vă spun clar”, a detaliat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.