Primarul Robu, atac la Inspectoratul de Stat în Construcții: La tot ce...

Primarul Robu, atac la Inspectoratul de Stat în Construcții: La tot ce facem caută nod în papură

1
DISTRIBUIȚI

După criticile aduse în mod repetat la adresa Gărzii de Mediu, pe motiv că nu amendează firmele poluatoare, a nouă instituție a statului a intrat în vizorul primarului Nicolae Robu. Este vorba de Inspectoratul de Stat în Construcții, despre care edilul-șef susține că încearcă să găsească tot felul de motive pentru a amenda Primăria Timișoara.

„Ce se întâmplă între Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Timișoara este pur și simplu o sfidare. Nu știu ce au în cap acești oameni. De un an, clar au primit o comandă de undeva, nu pot să spun câte amenzi au dat Primăriei Timișoara. La fiecare lucrare, pentru tot ce facem se caută nod în papură. Pe Take Ionescu vin și încearcă să demonstreze că nu știu ce nu s-a respectat. Nu am primit atâtea felicitări pentru nicio lucrare din oraș cât pentru acestea din zona centrală din partea cetățenilor. Orice om cu mintea limpede vede cât de bine se circulă. Ne-am trezit cu un proces verbal de constatare, cică s-a intrat pe domeniul Consiliului Județean Timiș în zona Punctelor Cardinale, este o fâșie, nu știu care e”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a susținut că a fost informat de șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș, că reprezentanții ISC ar fi solicitat în cazul lucrărilor din zona Punctelor Cardinale prezentarea acordului vecinilor pentru intervențiile la drum, lucru care nu i se pare normal.

„Mi se pare că aici este vorba de abuzuri și faptul că se vine cu ostentație la absolut orice lucrare.


Sigur că trebuie să fim controlați, dar când vezi că numai aici și numai de un an se întâmplă, deduci că undeva este o comandă de rea credință. Unii suferă când în orașul nostru se întâmplă atât de multe lucruri bune. Este pregătită contestarea în instanță a acelui proces verbal (n.r. – privind lucrările din zona Punctelor Cardinale). Nu sunt scăpări de rea credință, care să facă rău, eu cred că ar putea fi sancționate cu un avertisment. Zeci de mii de timișoreni beneficiază de aceste amenajări și le apreciază. Dar se pare că mereu se aplică principiul nicio faptă bună nu trebuie să scape nepedepsită. S-a cerut aviz de transplantare, important este că s-a făcut transplantarea. Nu spun că nu trebuie respectată legea, dar dacă s-a făcut transplantarea unui copac și nu a existat aviz, atunci ar trebui să ducem copacul înapoi și să așteptăm să se dea avizul pentru a-l muta”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, municipalitatea urmează să fie amendată de ISC pentru neregulile descoperite ca urmare a lucrărilor realizate pe străzile din zona Punctelor Cardinale.

„Sub Bastion noi am mai creat o bandă de circulație, am mai îngustat din benzi, nu am intrat pe terenul nimănui. Nu are cum să fie a consiliului județean acea fâșie de teren, nu este a nimănui”, a explicat și Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara.

„Dacă mai sunt scăpări, trebuie să fim trași de mânecă. Dar în momentul în care se cere avizul locatarilor din vecinătatea străzilor pe care faci reabilitarea, mi se face deplasat. Dacă trebuie să se ceară aviz de transplantare, vom cere, dar nu cred că trebuie să i se taie capul cuiva sau să i se ia salariul pentru o greșeală de acest gen”, a mai adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Nu Dle Primar, nu este rea intenție ce face ISC, dvs împreună cu Ciurariu Emilian si Gabriela Borcsi ati facut un grup organizat care își bate joc de orașul ăsta!!!
    Au răsărit blocuri intre case, vile personale pe terenurile statului, spatii verzi transformate în ansambluri de blocuri si multe altele… Oare „inconștiența” asta nu o să o plătiți niciodată?
    De rămas in istoria acestui oras, veți ramane ca un grup de infractori nenorociți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.