Primarul Robu, după ce o femeie a murit lovită de o mașină...

Primarul Robu, după ce o femeie a murit lovită de o mașină pe trecerea de pietoni de la pasajul Jiul: Totul este realizat conform normelor

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut o primă reacție, astăzi, în urma accidentului rutier petrecut la pasajul Jiul în noaptea de 1 octombrie, când o femeie aflată pe trecerea de pietoni a murit după ce a fost lovită de o mașină. Asta în condițiile în care mai mulți internauți s-au plâns pe Facebook că trecerea de pietoni respectivă este slab iluminată, zilele trecute fiind organizat și un protest la locul tragediei.

Astfel, primarul Robu a susținut că la pasajul Jiul totul s-ar fi realizat conform normelor, dar dacă este mai potrivit ca trecerea de pietoni să fie mutată, acest lucru se va întâmpla.

„Totul este realizat conform normelor, e regretabil că se întâmplă astfel de accidente și că mor oameni nevinovați.


Îmi pare cumplit de rău că se întâmplă astfel de lucruri. Am înțeles că totul s-a datorat unor conducători auto iresponsabili, care nu respectă regulile de circulație, normele. Se mai întâmplă, nu numai la pasaje s-au întâmplat. Noi suntem deschiși să facem tot ce este legal pentru a preîntâmpina, pentru a securiza viața oamenilor, însă proiectul este făcut corect. Nu se poate spune că încalcă vreo regulă. Dacă e mai potrivit s-o mutăm (n.r. trecerea de pietoni), nu avem nicio problemă. Vrem să facem în așa fel încât să fie cel mai bine. Nu știu, o să cer să se facă o analiză. Dacă sunt soluții mai bune, de ce nu? Recurgem la ele. Trebuie văzute plusurile și minusurile, să nu existe o expunere și mai mare. Mai important decât securitatea oamenilor nu e nimic. Deci, evident că eu sunt deschis la orice măsură în acest sens”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că a dorit ca la pasajul Popa Șapcă să fie pus un rând de semafoare, doar că legea nu ar permite dublarea lor.

„La Pasajul Popa Șapcă eu am cerut să se pună un rând de semafoare. A fost și un cetățean care, dincolo de atitudinea lui față de mine, în general, a avut dreptate când a făcut odată o sesizare că ar fi bine să fie o presemnalizare. Cică nu-ți permite legea să dublezi, să pui încă un rând de semafoare mai încoace. Eu chiar nu mă ocup de lucrurile acestea. Știu doar că le cer celor care se ocupă, și se ocupă respectând legea, nu altfel, le cer să facă astfel încât securitatea în oraș să fie cât mai ridicată, și pentru pietoni, și pentru bicicliști, și pentru conducătorii auto”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.