Primarul Robu visează parcare inteligentă în centrul Timișoarei, dar nu știe pe...

Primarul Robu visează parcare inteligentă în centrul Timișoarei, dar nu știe pe ce teren o va realiza

0
DISTRIBUIȚI

parcare inteligenta

Nicolae Robu are noi idei în ceea ce privește realizarea de parcări în zona centrală a Timișoarei. De data aceasta, edilul-șef susține că în luna mai a anului viitor ar putea fi inaugurată prima parcare inteligentă din oraș. Asta deși nici măcar nu s-a dat drumul la licitația privind execuția lucrărilor și nici nu a fost identificat un teren pe care această parcare să fie realizată în centrul Timișoarei.

„Am făcut o rectificare de buget și cu această ocazie am considerat oportun să asigurăm o prevedere bugetară care să ne permită să începem procedurile pentru realizarea unei parcări inteligente, multinivel, în partea centrală a orașului.


Nu am stabilit încă exact locația, aici iarăși trebuie să ne confruntăm cu cei ce ne dau avizele, de aceea nu este terenul stabilit. Nu ne trebuie suprafață mare, pentru că noi mergem pe verticală. Avem câteva variante de teren. În buget am prevăzut un total de aproximativ 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor sunt credite de angajament. Noi acum pregătim lucrurile, dăm drumul la licitație și pe bugetul pe anul 2020 creditele de angajament vor fi onorate cu bani efectiv. Absolut anul viitor începe construcția, vrem să o avem gata la anul, să o inaugurăm undeva prin luna mai, dacă se poate. Luna mai este o lună prolifică, ieși din iarnă, te apuci de treabă și finalizezi în mai, așa se nimeresc lucrurile”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, parcările inteligente de acest tip au fost inventate de coreeni, iar apoi japonezii le-au adus îmbunătățiri.

„Sunt numite parcări inteligente pentru că sunt concepute să funcționeze în felul următor: sunt niște structuri modulare multinivel, de regulă desfășurate suprateran, dar sunt și cazuri în care sunt și subteran, și suprateran. Noi mergem pe ideea suprateran. Se vine cu mașina într-un loc de primire și ieșire din parcare, șoferul n-are decât să apese pe un buton, să ia un tichet sau să folosească un card, după care lasă mașina și pleacă. Totul durează câteva zeci de secunde. Sistemul automat ia mașina, o duce undeva pe verticală, unde este cel mai potrivit loc liber de ocupat în acel moment, iar când cel care și-a lăsat mașina acolo vine să și-o ridice, apropie tichetul sau cardul de un cititor și sistemul automat îi aduce mașina jos, el urcă și pleacă”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.