SCM Timişoara, cu linişte şi în deplinătatea forţelor la start de sezon....

SCM Timişoara, cu linişte şi în deplinătatea forţelor la start de sezon. „Leii” primesc sâmbătă vizita Piteştiului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: KTE Kosárlabda Klub

SCM Timişoara incepe un nou sezon cu optimism in elită după problemele din afara parchetului in ediţia precedentă. „Leii” repreluaţi de Dragan Petricevic dau piept sâmbătă in prima rundă pe teren propriu cu una dintre rivalele pentru obţinerea unei poziţii de play-off, BCM U FC Argeş Piteşti.

Aşa cum se intâmplă de multe ori cu ocazia unui nou campionat, fanii ambelor alb-violete vor vedea practic noua lor echipă in ceea ce priveşte componenţa. „Orice meci de deschidere a campionatului e unul aparte. In primul rând pentru că noi puteam să jucăm 10-15 amicale cu cele mai bune sau cele mai slabe, de Liga a 4-a de oriunde, şi nu au niciun termen de comparaţie. Intervin foarte multe lucruri care nu se regăsesc in perioada de pregătire. Sunt perfect convins că şi ei au meciurile noastre filmate, aşa cum le avem noi pe ale lor. Sunt foarte multe schimbări intre cele două echipe. In afară de trei străini din sezonul trecut au fost schimbaţi toţi jucătorii. La ei aproape intreg lotul”, a declarat Dragan Petricevic.

Tehnicianul bănăţenilor e incântat de starea fizică a lotului său la startul sezonului: „Un foarte mare merit il are Tiberiu Puta, preparatorul fizic, am colaborat foarte bine. In acest moment şi pe toată perioada de pregătire nu am avut jucători accidentaţi”.

„Eu consider că este un campionat foarte echilibrat la locurile 1-3 şi 4-8. Nu inseamnă că aceste trei echipe nu pot fi atacate şi că nu se poate juca cu ele.


Dar Sibiu, Oradea şi Clujul, când se va trage linie cred că vor fi in primele patru. Craiova, Piteşti se pare că a făcut achiziţii importante, noi, Steaua, mai bine e şi Dinamo. Deci cinci echipe se vor bate pentru inca trei locuri”, a precizat Petricevic cu referire la lupta pentru poziţiile de play-off.

„Şi eu cred că va fi un sezon mult mai echilibrat. Bătaia va fi mare pentru celelalte două locuri din primele şase. Eu văd chiar patru intre primele, pe Craiova o văd acolo… Din ce am văzut imi place echipa, suntem mai bine acoperiţi pe posturi. Am spus la inceputul perioadei de pregătire că nu avem un obiectiv. Clar a fost pentru a vedea echipa la treabă şi apoi să luăm o decizie. Putem accede in primele şase. Dacă anul trecut am fost la o minge de semifinale. Eu cred că anul acesta, cu o implicare mai bună din partea tuturor şi cu o linişte mai mare faţă de sezoanele precedente, putem face acest pas… La fel şi Cupa, o să o tratăm la fel de serios. Când am fost siguri pe noi am făcut un pas greşit şi am ratat accederea in F4-ul Cupei”, a precizat Ilie Triţoiu, directorul secţiei de baschet.

„Am ţinut exact jucătorii care am decis să-i ţinem impreună cu Dragan. Diculescu mi-a spus că rămâne până in ziua in care a semnat cu Craiova, spera să joace in cupele europene… E singura pierdere, prin regula U23. Dar şi copiii care vin sunt okay şi cu timpul il vor suplini cu brio”, a mai spus Triţoiu despre pierderea lui Dragoş Diculescu.

Problemele financiare, mai mult in trecut

Conducătorul secţiei de baschet a SCM-ului a mai spus că datoriile către foştii jucători s-au inchis in luna iulie şi mai sunt doar mici restanţe către furnizori. „Suntem in grafic. Linişte, m-am referit că nu avem probleme din trecut. Ce avem in prezent gestionăm cum trebuie. Datoriile s-au terminat in luna iulie, nu mai avem niciun fel de datorie către foştii jucători. Mai avem către furnizori, dar le vom inchide nu e problemă. Nu sunt atât de mari, se vor rezolva toate”, a adăugat Ilie Triţoiu. In ceea ce priveşte salariile actualilor componenţi: „acum in data de 15 vrem să-i aducem la zi pe băieţi”.

Partida SCM Timişoara – BCMU FC Argeş Piteşti se dispută sâmbătă, de la ora 18.45, in sala „Constantin Jude”. Pentru „lei” va urma un nou meci luni, 21 octombrie, tot acasă, cu Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.