„FilmparaDE” aduce noi producții de neratat la Timișoara. Vezi când sunt programate

„FilmparaDE” aduce noi producții de neratat la Timișoara. Vezi când sunt programate

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Sezonul de toamnă al filmelor prezentate de Centrul Cultural German în cadrul proiectului „FilmparaDE” la ceainăria Cărtureşti începe astăzi, 10 octombrie, de la ora 18.30, cu filmul „Migranţii”, povestea a doi austrieci imigranţi care au reuşit o integrare exemplară în societate, după o serie de aventuri.

Tot în această lună, în 26 octombrie, este programat filmul „Gundermann”, omul care lucra ziua în minerit iar seara urca pe scenă şi cânta compoziţiile sale pe teme cotidiene care i-au adus, încă din anii ʹ80, numeroşi admiratori în fosta RDG, unde a intrat, nu o dată, în conflict cu puterea comunistă, chiar dacă a lucrat pentru Ministerul Securităţii Statului, iar numărul acesta a continuat să crească după reunificarea Germaniei. A avut parte de un sfârşit prematur, în 1998, la doar 43 de ani.

Luna noiembrie aduce două filme, primul dintre acestea, intitulat „Călătorie spre Ierusalim”, în 7 noiembrie, o poveste despre viaţa unui redactor independent, Alice, care este demisă şi are parte de o serie de eşecuri în încercarea de a găsi un nou loc de muncă, viaţa ei devenind o luptă nesfârşită împotriva morilor de vânt cu speranţa unui strop de noroc. În 21 noiembrie, „Băiatul trebuie să iasă la aer curat” este o peliculă care, dincolo de accentele comice, este un studiu al unei societăţi încă traumatizate de încercările prin care a trecut în al doilea război mondial, dar pentru care râsul este ca aerul pe care îl respiră.

Filmul ultimei luni a anului este „Regina din Niendorf”, programat în data de 5 decembrie, un film de aventură despre o gaşcă de copii care se bucură de vacanţa de vară dar care se mobilizează pentru a-l ajuta pe Mark, un bătrân muzician berlinez care a cumpărat o fermă în sat, iar primarul vrea să-l determine  cu forţa să-şi vândă ferma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.