p>

Tot în această lună, în 26 octombrie, este programat filmul „Gundermann”, omul care lucra ziua în minerit iar seara urca pe scenă şi cânta compoziţiile sale pe teme cotidiene care i-au adus, încă din anii ʹ80, numeroşi admiratori în fosta RDG, unde a intrat, nu o dată, în conflict cu puterea comunistă, chiar dacă a lucrat pentru Ministerul Securităţii Statului, iar numărul acesta a continuat să crească după reunificarea Germaniei. A avut parte de un sfârşit prematur, în 1998, la doar 43 de ani.
Luna noiembrie aduce două filme, primul dintre acestea, intitulat „Călătorie spre Ierusalim”, în 7 noiembrie, o poveste despre viaţa unui redactor independent, Alice, care este demisă şi are parte de o serie de eşecuri în încercarea de a găsi un nou loc de muncă, viaţa ei devenind o luptă nesfârşită împotriva morilor de vânt cu speranţa unui strop de noroc. În 21 noiembrie, „Băiatul trebuie să iasă la aer curat” este o peliculă care, dincolo de accentele comice, este un studiu al unei societăţi încă traumatizate de încercările prin care a trecut în al doilea război mondial, dar pentru care râsul este ca aerul pe care îl respiră.
Filmul ultimei luni a anului este „Regina din Niendorf”, programat în data de 5 decembrie, un film de aventură despre o gaşcă de copii care se bucură de vacanţa de vară dar care se mobilizează pentru a-l ajuta pe Mark, un bătrân muzician berlinez care a cumpărat o fermă în sat, iar primarul vrea să-l determine cu forţa să-şi vândă ferma