Secția de limba sârbă a Teatrului „Merlin” participă la festivalul din Zajecar,...

Secția de limba sârbă a Teatrului „Merlin” participă la festivalul din Zajecar, în țara vecină

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” – secţia în limba sârbă – deschide seria de premiere ale stagiunii 2019 – 2020 cu spectacolul DON JUAN DIN LEUŠIĆA de Borisav Atanasković, o monodramă susţinută de Marko Adzic sub coordonarea artistică a Mădălinei Ghiţescu-Petre, direct în cadrul Festivalului Formelor de Teatru Mic ce are loc în perioada 19-25 octombrie, la Centrul Cultural din Kotlujevac. Festivalul se desfăşoară la Zajecar , regiunea Timok, sub patronajul Teatrului Național „Zoran Radmilovic”. Reprezentarea spectacolului timişorean acceptat în concurs are loc astăzi, joi, 24 octombrie , la ora 18, urmând a fi jucat ulterior pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Merlin” nu doar în limba sârbă, ci şi în limba română.

Despre personajul arhetipal prezent în pielea bărbatului care este și unicul protagonist al piesei, Mădălina Ghiţescu-Petre spune: „Un suflet masculin, încâlcit în propriul său univers feminin, înconjurat de treisprezece suflete-femei, încearcă să-şi găsească alinare în idealul feminin pe care l-a format, obsesiv, în minte.


O simfonie sensibilă, universal valabilă, compusă de Borisav Atanasković care ne descoperă spiritul masculin, primordial, necizelat, neliniştit, nemângâiat, căutând mereu figura feminină, maternă, care să îl recuprindă.”

Echipa teatrului timișorean se va afla într-o companie selectă, pentru că la festival participă încă 6 teatre din Croația, Bosnia Herțegovina și Republica Serbia care se vor „bate” pentru titlul de cel mai bun spectacol de monodramă, în cadrul festivalului mai sus menționat, aflat la a doua ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.