Timișoara dă mâna cu Clujul: K-lu și dirijorul Răzvan Metea au pus...

Timișoara dă mâna cu Clujul: K-lu și dirijorul Răzvan Metea au pus bazele formației Undercover Orkestra

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul K-lu este implicat într-o nouă formație care poartă numele de Undercover Orkestra, „debutul“ trupei urmând să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul TIMAF (Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania). „Orchestra sub acoperire“ beneficează de prezența dirijorului Răzvan Metea, conducătorul și coordonatorul Bigg Dimm a’Band, care este Big Bandul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Cei doi artiști au mai colaborat în trecut, în cadrul unor acțiuni desfășurate în cadrul evenimentelor Cluj Symphony Orchestra.

„Undercover Orkestra este o formație în care alături de mine se află Răzvan Metea și o mini – orchestră a lui. Noi am mai colaborat de câteva ori într-un proiect care a implicat o orchestră care avea o foormulă extinsă.


De această dată ne-am gândit să facem o trupă de sine stătătoare cu care să «defilăm». Ne-am găsit și un nume și suntem nerăbdători să ieșim în fața publicului”, ne-a declarat K-lu.

În cadrul colaborărilor anterioare dintre K-lu și Bigg Dimm a’Band, artiștii au realizat câteva cover-uri celebre după piese autohtone (de exemplu „Maria Tănase – Până când nu te iubeam“), dar în repertoriul noii formații care va susține primul recital vineri 18 octombrie, la Cluj, lucrurile stau nițel diferit.

„În prima fază vom cânta piese cunoscute din soundtrack-uri de filme. Vom interpreta teme din Star Wars, Pantera Roz, Misiune Imposibilă și altele. Desigur că ne dorim să facem și câteva înregistrări, poate chiar de la concertul de debut. Pe viitor poate vom intra și într-un studio. Ne dorim să fim un grup de sine stătător, unde Răzvan Metea face orchestrațiile simfonice și eu adaug efectele de ritm și synth-uri. Nu avem în plan să cântăm pentru un public anume, ne adresăm tuturor. Nu trec pe muzică clasică, doar colaborez în mai multe stiluri, chestiune care întotdeauna m-a fascinat“, ne-a declarat K-lu.

K-lu, pe numele lui adevărat Alin Constantin, promovează genuri muzicale ca funk, hip hop şi breaks. Face parte din mai multe proiecte şi trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz şi în afara ţării, una din apariţiile sale desfăşurându-se pe scena Filarmonicii din Timişoara, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Trio Contraste. La începutul acestui an, K-lu a pus bazele proiectului Ken Pith, care-și propune să promoveze bass music.

Foto: Seba Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.