Zile japoneze la librăria Humanitas din Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

Zile japoneze la librăria Humanitas din Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Campionatul poveştilor care se desfăşoară la librăria timişoreană Humanitas de pe strada Eugeniu de Savoya, continuă sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11.30, cu cea de-a treia ediţie, dedicată antologiei apărute la Humanitas Junior, „Cocorul fermecat şi alte poveşti japoneze pentru copii”, un volum alcătuit de Florence Sakade şi ilustrat de Yoshio Hayashi.

Atelierul de povestit şi desenat este coordonat de Patricia Lidia Popescu Cevei, book rewier & blogger la Serial Readers, alături de care cei mici vor putea descoperi fermecătoarele poveşti din Ţara Soarelui-Răsare. Cocorul fermecat, ţestoasa cântătoare, dragonul care plânge, şoriceii cu puteri magice şi prinţesele care stăpânesc în văzduh sau peste mări sunt doar câteva dintre personajele acestei minunate cărţi de poveşti, cu întâmplări surprinzătoare şi deznodăminte neaşteptate prin care trec toţi protagoniştii.


Copiii vor avea prilejul de a descoperi o lume fermecată, în care o mantie de pene se poate preface în aripi de înger, iar un vânzător de cărbune într-un spiriduş. O carte cu peripeţii fără seamăn şi ilustraţii superbe, cu eroi care pun în lumină însemnătatea prieteniei, a bunătăţii şi a curajului.

Luni, 28 octombrie, de la ora 18.00, la librăria timişoreană, editura Humanitas Fiction organizează, alături de dr. Camelia Nakagawara şi de Florin Ianăş, preşedintele asociaţiei culturale Yamamoto, o seară japoneză în cadrul căreia va fi lansat volumul „Paravanul-Iad şi alte povestiri”, de Ryūnosuke Akuttagawa, considerat „părintele prozei scurte japoneze moderne”, recent publicat în colecţia „Raftul Denisei”. Acesta reuneşte douăzeci de povestiri cu diverse teme – o literatură în filigran – traduse pentru prima dată în limba română. După prezentarea acestor mici capodopere, inspirate din diverse tradiţii literare, va avea loc o prezentare de chimonouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.