„Ziua de lucru a poetului”, un eveniment inedit la Timișoara, cu Robert...

„Ziua de lucru a poetului”, un eveniment inedit la Timișoara, cu Robert Șerban

0
DISTRIBUIȚI

„Ziua de lucru a poetului”, decretată în Timişoara în 12 octombrie, de la ora 10.00 până la 18.00, îl aduce pe poetul şi scriitorul Robert Şerban la Casa Artelor de pe strada Augustin Pacha, unde, alături de cei prezenţi, va crea „Poemul Curcubeu”, un curcubeu în versuri care face parte din programul „Work in Process”, cea de-a IV-a ediţie a proiectului de artă contemporană Baroque || Urban.

„Ziua de lucru a poetului” prilejuieşte cititorilor şi iubitorilor de literatură întâlnirea cu o zonă secretă a lumii literare, şi anume cu actul nemijlocit al scrisului care-i poate face curioşi pe cei care nu sunt înzestraţi cu asemenea har, căci timp de opt ore, cât durează o zi de muncă, Robert Şerban va scrie continuu, pe o bobină de hârtie, un poem, cu carioca.


Fiecare vers va avea altă culoare şi va da naştere Poemului Curcubeu, iar cei care vor fi martorii acestei experienţe aparte şi memorabile vor putea afla că poezia, care nu are prea mulţi cititori, nu e monotonă şi destinată doar iniţiaţilor, ci scrierea de literatură e surpriză, spontaneitate, efort care implică pe parcurs diferite transformări.

Robert Şerban, preşedintele Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara, realizatorul emisiunii TV „Piper pe limbă”, redactor al revistei culturale „Orizont” şi autorul mai multor volume de poezie traduse în numeroase limbi, dezvăluie câte ceva din munca scriitorului, vorbind despre semnificaţia acestei zile: „Am ales ziua de sâmbătă fiindcă majoritatea scriitorilor români îşi scriu cărţile în zilele lor libere, în concedii, noaptea. Extrem de puţini (să fie 10?) îşi asumă riscul să facă doar literatură, să nu aibă un job fix, care implică program de lucru. Pe de altă parte, eu cred că literatura nu e o meserie în sine. Ţine, mai degrabă, de pasiune, de vocaţie. Scrisul e plăcere, nu corvoadă. Nimeni nu ne obligă să facem asta. Şi oricum, piaţa de carte din România te ajută să nu devii un meseriaş, ci să rămâi un scriitor amator. Adică, unul care face literatură de amorul ei. Şi al cititorilor ei”.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.