30 de ani de la Revoluție, marcați la Timișoara prin film, teatru,...

30 de ani de la Revoluție, marcați la Timișoara prin film, teatru, muzică și poezie

0
DISTRIBUIȚI

Importanța Revoluției din ’89 și trecerea a 30 de ani de la momentul de cumpănă din istoria României sunt marcate, la Timișoara, prin film, teatru, muzică și poezie. Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii organizează, la sfârșitul săptămânii, în cadrul proiectului Memoriile Cetății, mai multe evenimente care se vor desfășura sub titlul „După 30 de ani”.


Timișoara a fost scânteia care a aprins Revoluția de la Timișoara, acum 30 de ani. Timișoara a avut curajul de a se ridica și de a spune că este destul. A trecut o generație din 1989, iar România de astăzi arată acum altfel datorită acelor oameni care au spus „Jos comunismul!”.

Spectacolul „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, o adaptare după romanul Hertei Muller, se va desfășura vineri, de la ora 19.00. Piesa de teatru va fi susținută de Simona Măicănescu, produs de Fundația Doina Levința și a fost jucată în premieră mondială la New York, în acest an. Seara se va încheia cu un concert Grimus (Bogdan Mezofi și Lehel Kiss).

Sâmbătă va fi ziua dedicată poeziei și poveștilor. De la ora 20.00, Bogdan Șerban de la Radio Guerilla va vorbi publicului despre Revoluțiile în media. Apoi, de la ora 21.00, pe muzica celor de la Paperjam va începe Spoken Word: poezie pe muzică cu Daniela Rațiu, Alexandra Bodnaru și Tudor Crețu.

Timp de 4 săptămâni, la Timișoara, în spațiul din colt de la Bastion (lângă Galeria Calpe, la Corner Space) vor fi organizate spectacole de teatru, concerte, expoziții, proiecții de film și lansări de carte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.