ASU Politehnica şi-a luat antrenor din Liga a III-a. Octavian Benga: „E...

ASU Politehnica şi-a luat antrenor din Liga a III-a. Octavian Benga: „E o onoare să lucrez pentru culorile alb şi violet”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mario Rusalin

ASU Politehnica are de azi un nou antrenor principal. „Băieţii în ghete” vor fi preluaţi de Octavian Benga, care s-a despărţit de divizionara C CSC Ghiroda pentru a prelua postul la alb-violeţi. Noul tehnician are 39 de ani şi va fi la prima experienţă ca „principal” la nivelul Ligii 2.

ASU Poli a găsit înlocuitor din nivelul imediat inferior după plecarea lui Mugur Guşatu. Tavi Benga e cunoscut în zonă pentru activitatea ca „secund” în primele două eşaloane la ACS Poli. A mai activat apoi ca „principal” în C la CSM Reşiţa, la începutul sezonului trecut. Din vară el a preluat-o pe Ghiroda în C4, club cu care a avut un început de sezon peste aşteptări. Pe galben-albaştrii i-a lăsat pe locul 7 cu bilanţul: 5 victorii, un egal şi 5 înfrângeri.

„În urma discuţiilor avute cu conducerea clubului CSC Ghiroda, cu domnul Marius Poclid şi cu Radu Golban, am hotătât să ne despărţim după această perioadă de 11 etape. Am întrerupt colaborarea de comun acord pentru a accepta o nouă provocare, într-un eşalon superior, ca antrenor al echipei ASU Politehnica Timişoara. Vreau să mulţumesc, atât domnului primar Ionuţ Stănuşoiu, cât şi în special domnului Radu Golban, care a fost foarte aproape de mine şi de cerinţele mele. Reuşind într-un timp foarte scurt să ridicăm nivelul calitativ al echipei, alternând un început extraodinar de sezon, aproape perfect, cu câteva meciuri mai puţin bune, înfluenţaţi de alţi factori, accidentări şi ghinion, pentru că puteam face mult mai multe puncte. Vreau să mulţumesc tuturor colaboratorilor din conducerea echipei, atât staffului tehnic, cât şi celor din jurul echipei. Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc jucătorilor pentru colaborare şi munca depusă. Şi-au dorit foarte mult şi am trecut împreună şi prin momentele mai puţin reuşite, sunt un grup unit, şi sper ca prezenţa mea să fi avut un efect pozitiv asupra lor, atât în prezent, cât şi în viitor!”, a declarat Octavian Benga pentru pagina de Facebook a Ghirodei.

ASU Poli a ieşit din zona roşie a clasamentului după succesul din restanţa cu SCM Gloria Buzău, scor 1-0 în deplasare.


Alb-violeţii ocupă locul 11 în B, cu 17 puncte din 14 partide şi joacă sâmbătă, de la ora 14.00, pe „Ştiinţa”, cu Miercurea Ciuc.

UPDATE Primele gânduri ale noului „principal”: „Pentru mine şi ca jucător, şi ca antrenor, e o onoare să lucrez pentru alb-violet”

Noul antrenor al „Băieţilor în ghete” ne-a împărtăşit câteva dintre gândurile sale la sosire. „Vreau să mulţumesc pe această cale atât domnului rector, cât şi oamenilor din galerie, celor care se ocupă de bunul mers al echipei. E un semn de apreciere şi asta contează pentru mine foarte mult.

De-a lungul timpului am evoluat circa trei ani sub diferite forme sub denumirea Politehnicii, ca jucător, mai apoi ca antrenor la Centrul de copii şi juniori şi echipa a II-a opt ani… Mă bucur pentru că cea mai mare parte din viaţă am petrecut-o la Poli Timişoara. Nu au contat banii, ca să fii în cadrul Politehnicii trebuie să o faci cu pasiune şi trebuie să vii cu sufletul şi alte aspecte să fie pe planul 2

Am urmărit-o accidental la câteva meciuri pentru că m-am axat pe munca mea. Am lucrat cu câţiva jucători, cu unii la Centrul de copii şi juniori, pe alţii i-am avut la ACS în prima ligă, Scutaru, Mera, Ignea, pe care-i cunosc foarte bine, pe Mircea Axente, Cherecheş, Motreanu, chiar Contra, l-am avut portar când era copil. Nu o să-mi fie foarte greu, membrii staffului sunt: Toni Foale – coleg cu mine la Centrul de juniori, Petru Ţurcaş – coleg la seniori, „China” (Adi Rus) de asemenea, acomodarea va fi simplă. Pentru mine orice secundă e importantă, vreau să intru cât mai repede în contact cu echipa şi să luptăm pentru că aşa o galerie te împinge să dai totul pe teren. Asta vreau şi eu, ca jucătorii să dea totul pe teren în timpul jocului şi să ieşim cu fruntea sus de pe gazon”

Am mai avut oferte în această perioadă, la începutul verii, din alte zone din Liga a II-a, dar nu am acceptat. Această ofertă am acceptat-o pentru că albul şi violetul sunt cele mai importante culori pentru mine şi vin cu sufletul deschis să fac absolut tot ce depinde de mine şi să reuşim să ne atingem obiectivele”, a declarat Octavian Benga.

„A fost o victorie foarte importantă, de moral, va veni acum un calup de meciuri foarte grele. Şapte într-o lună, trebuie să strângem cât mai multe puncte, trebuie să ne regăsim prospeţimea, să lucrăm mai mult tactic în aceste meciuri, cel mai important e rezultatul în această perioadă… La început e greu să schimbi multe aspecte. Sigur, echipa are un stil de joc, dar sper să aduc câteva completări pozitive.”, a mai spus Tavi Benga cu referire la succesul de ieri de la Buzău şi perioada următoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.