Gală aniversară pentru centenarul Universității Politehnica Timișoara. Premii pentru 100 de elevi...

Gală aniversară pentru centenarul Universității Politehnica Timișoara. Premii pentru 100 de elevi merituoși

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara se pregătește de un moment de referință pentru întreaga istorie. Instituția de învățământ superior tehnic va intra, la 11 noiembrie 2019, în cel de-al 100-lea an al existenței sale.

Universitatea Politehnica Timișoara a intrat deja în „febra” aniversărilor, atunci când a sărbătorit deschiderea de an cu numărul 100. UPT va sărbători performanța, una dintre valorile care au stat de tot timpul la baza activității sale și care i-au adus prestigiul de care se poate bucura pe plan local și pe plan internațional.

Eveniment special

Cu această ocazie, Centrul de Conferințe al UPT va găzdui, în 11 noiembrie 2019, de la ora 11.00, Gala aniversară „Politehnica™ 100% performanță” (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși), un proiect demarat încă din primăvara acestui an, care acum a ajuns la punctul culminant.

Proiectul susține elevii performanță.


Au fost identificați 100 de tineri cu capacități deosebite și cu rezultate remarcabile la învățătură, nu doar din Timișoara, dar și din liceele din regiune, care vor fi sprijiniți. În același timp, au fost desemnați 100 dintre cei mai de succes absolvenți ai UPT – antreprenori, edili, personalități culturale, sportivi de performanță, specialiști în poziții cheie din cadrul multinaționalelor care să formeze o rețea de mentoring pentru sprijinirea liceenilor valoroși. Elevii selectați pot să cunoască, astfel, lupta, provocările, motivația celor 100 de personalități, astfel încât aceștia să poată deveni modele de urmat pentru tineri.

Premiu pentru fiecare elev briliant

Elevii selectați au fost invitați la UPT pentru a lua contact cu mediul universitar și pentru a înțelege istoria și performanța UPT. Au fost puși în legătură cu cei 100 de mentori din rânduri absolvenților de succes, pentru a participa la workshop-uri de autocunoaștere și planificare educațională și a carierei. Elevii vor primi premii de excelență în valoare de 1.000 de euro fiecare, recompensați pentru performanțele școlare.

99 de ture pentru UPT

Suita de evenimente dedicate centenarului va continua cu o manifestare sportivă, în 12 noiembrie, care va reflecta importanța pe care UPT a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înființare. Studenți, cadre didcative și alți sportivi amatori vor parcurge, împreună, 99 de tururi de pistă, la „Știința”. Sub titltul „100 pentru Poli”, se vor parcurge 99 de tururi de pistă, câte unul pentru fiecare an de existență al Politehnicii, plus un tur suplimentar pentru celebrarea intrării în anul 100.

Fiecare tur de pistă va avea un lider care va alerga cu steagul Politehnicii. Potrivit tradiţiei, primul lider de tur va fi chiar rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, urmând ca ultimul tur să fie asigurat de unul dintre prorectorii instituţiei. De asemenea, fiecare facultate, fiecare departament și fiecare ligă studențească din cadrul UPT va avea cel puțin un reprezentant în cursa de alergare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.