De ce nu vedem utilaje pe șantierul centurii de sud a Timișoarei....

De ce nu vedem utilaje pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. Explicația șefului CJ Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Nu vedem utilaje pe șantierul centurii de sud a Timișoarei pentru că se așteaptă un ultim aviz, din partea Ministerului Transporturilor. Anunțul a fost făcut de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, care a oferit mai multe informații cu privire la acest proiect important pentru infrastructura rutieră.

„Investiția a intrat deja în prima comisie tehnico-economică, a obținut avizul din partea siguranței rutiere și așteptăm ultimul aviz din partea ministerului, astfel încât proiectul să fie avizat din toate punctele de vedere și constructorii pot intra cu utilajele pe teren să demarăm investiția varianta sud de ocolire a municipiului Timișoara”, a explicat Călin Dobra.

Centura de sud a Timișoarei are o lungime de 25 de kilometri, iar valoarea investiției se ridică la 387 de milioane de lei, inclusiv TVA.


Din acești bani, 245 de milioane de lei reprezintă finanțarea europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„La momentul realizării studiului de fezabilitate și prezentării către autoritățile locale au fost foarte multe discuții privind accesul rutier al comunelor din zona periurbană la varianta de sud ocolire. Studiul de fezabilitate a fost făcut cu ani în urmă, nu s-a luat în calcul dezvoltarea zonei periurbane. Acum nu am dat avizul din partea consiliului județean decât în urmă cu trei săptămâni, când proiectanții au venit cu varianta așa cum și-o dorea consiliul județean și autoritățile locale, comunele periurbane, astfel încât toți să beneficieze de această variantă de ocolire, toate comunele să aibă acces la varianta de suc ocolire. Cred că în momentul în care va fi finalizat acest obiectiv de investiții, care are termenul de finalizare în vara anului 2021, vom putea discuta și de ce înseamnă fluidizarea traficului în municipiul Timișoara și putem discuta de ultimul proiect după aceea, închiderea inelului de centură”, a mai precizat Călin Dobra.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.