Robu despre decizia sa anti-manele și grătare: „Știu eu ce valoare are...

Robu despre decizia sa anti-manele și grătare: „Știu eu ce valoare are nota internă și știu eu de ce am făcut-o. Este în vigoare ce am făcut eu și am făcut tot ce trebuie și nu vreau să discut detalii”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu continuă să susțină că se vor vedea efecte după ce a emis nota internă privind interzicerea manelelor, a dedicațiilor și a grătarelor pe domeniul public al Timișoarei, după scandalul din Piața Traian. Asta deși acest document nu are nicio valoare din punct de vedere juridic.

„Chiar așa va fi cum scriu acolo, în nota internă. La nevoie va fi și un HCL. Dar nu va fi nevoie, se va respecta ce scrie acolo, că eu am autoritate. Veți vedea că nu va fi cazul să amendăm pe nimeni”, a precizat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Timișoarei a mai explicat că nu i se pare normal ca la anumite evenimente în aer liber, cum a fost Festivalul Vinului, organizat în Piața Victoriei, să se simtă un miros puternic de mici. „Probabil dacă s-ar fi lăsat ușile deschise la Operă, ar fi intrat și acolo miros, ajungeam ca în sala de spectacole să miroase a mici și a cârnați. Hai să lăsăm populismele mai departe, să ducem lucrurile acolo unde le e locul. Își închipuie cineva că pe Champs-Elysees vine cineva să facă mici? Evident că vom avea și festivaluri cu tentă câmpenească, unde nu se produce niciun deranj și poate să fie plin de grătare și de proțapuri. Voi veni cu norme care vor detalia”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei insistă că, deși nota internă nu are nicio valoare juridică, aceasta va fi respectată în oraș și că a făcut-o cu un scop pe care nu a dorit să-l dezvăluie jurnaliștilor.

„Știu eu ce valoare are nota internă și știu eu de ce am făcut-o. Este în vigoare ce am făcut eu și am făcut tot ce trebuie și nu vreau să discut detalii, pentru că nu-și au rostul.


Lucrurile au și un spirit al lor, eu am dat o direcție de conduită”, a detaliat Nicolae Robu, enervat de insistențele jurnaliștilot care doreau explicații concrete.

Întrebat cum vor fi sancționați cei care nu respectă nota internă, edilul a răspuns doar că „vor vedea cei care încalcă ce consecințe vor suporta”. Dacă inițial a spus că nu este nevoie de un HCL, după doar zece minute, Nicolae Robu a anunțat că „absolut” va fi propus și un proiect de hotărâre privind interzicerea manelelor și a grătarelor pe domeniul public al Timișoarei.

„Deocamdată, este scris ce ați văzut și dumneavoastră. Absolut, pregătesc un HCL. Invocarea hotărârii din 2007 poate fi făcută, dar se referea la terase, la alte lucruri. Da, sigur că pregătesc un HCL, urmând a fi stabilite amenzile”, a adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că îi respectă pe cei care ascultă manele, dar a insistat asupra faptului că nu vrea ca acest gen de muzică să fie auzit în spațiile publice. „Eu îi respect pe cei ce iubesc manele pentru că este dreptul lor să aibă gustul respectiv. Nu am nimic nici cu Lică Băiat Fin, cel care mi-a făcut dedicațiile în Piața Traian. Așa a înțeles săracul să-și arate respectul față de mine, el chiar a făcut-o cu gânduri bune la adresa mea, nu i-a cerut nimeni asta. Eu nu am treabă cu Guță, cu Vijelie, cu Salam, cu Adi Minune. Suntem într-o societate liberă, atât tot că nu vom aproba în aer liber. Dacă vor să facă într-o sală, spațiu închis, nu voi avea nicio ezitare să fiu de acord cu închirierea sălii pentru acel spectacol. (…) Există un spirit al lucrurilor și un bun simț între oameni. Nu totul se rezolvă în tribunale, ci și pe bun simț. Este de dorit să se ajungă în tribunale cu cât mai puține lucruri”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a lansat, în urmă cu două zile, și un sondaj pe pagina sa de Facebook, prin care îi întreba pe internauți dacă susțin inițiativa interzicerii manelelor în spațiul public. Edilul susține că ar fi votat la acel sondaj 45.000 de persoane, dintre care 69% au bifat că sunt de acord cu el. Ironia sorții face ca printre artiștii invitați de Primăria Timișoara să cânte în luna decembrie se numără și Mihai Trăistariu, care are o melodie intitulată „Maneaua mea”. De altfel, Nicolae Robu l-a amenințat pe solist, în cadrul conferinței de presă, că „dacă îndrăznește să cânte asta, va suporta consecințele”.

2 COMENTARII

  1. Uite cum minte Robu zice că el are autoritate și nimeni nu iese din cuvântul lui. Asta noi înțelegem că funcționari care fac ilegalități o fac tot la cererea lui deoarece ei nici nu au curajul să le facă de uni singuri.
    Pai vedeți vrăjeală ca fiecare răspunde de ce face nu este așa. Primarul este în spate și în tot. Robu acum sa dat de gol. Alooooo Diicot???????

  2. Doar el se mai intelege pe sine si nu e treaba nimanui ce face , cum face si cu cine face . El nu e primarul Timisoarei el se crede sef si proprietar aparent asupra acestui oras . Mincinosul care pleaca urechea doar cand e vorba de infractori, neamuri si brigada …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.