Dragoș Moldovan, semifinalist la Vocea României : „Dacă nu aș fi îmbrățișat...

Dragoș Moldovan, semifinalist la Vocea României : „Dacă nu aș fi îmbrățișat cariera muzicală probabil aș fi fost dresor canin“

0
DISTRIBUIȚI

Dragoș Moldovan, solistul trupei timișorene Pandora, a uimit de mai multe ori în acest sezon telespectatorii show-ului Vocea României, prin interpretările sale care au fost apreciate pe deplin. Ieri seară, timișoreanul a reușit să se califice în semifinalele concursului. Dragoș a fost fascinat încă de mic de rockul aniilor ’80 adică Hair/Glam metal, fiind un mare fan al unor trupe ca Whitesnake, Motley Crue, Queensryche, Dio, Journey etc. Am realizat un interviu alături de solistul timișorean, în care acesta ne-a povestit de unde vine pasiunea sa pentru muzică, cum a reușit să treacă peste accidentul auto grav pe care l-a suferit cu trei ani în urmă și cum gestionează inerentele emoții de dinaintea concertelor….

– De unde vine pasiunea ta pentru muzică? Ai moștenit pe cineva din familie? Care au fost primele evenimente la care ai apărut în fața publicului?

Pasiunea mea pentru muzică vine din familie, de la părinții mei. De mic copil în casă s-a ascultat foarte mult Depeche Mode și U2. Pe la vârsta de 7-8 ani am descoperit trupa Iron Maiden și totodată pasiunea pentru chitară. Mai apoi am devenit fascinat de Motley Crüe și Whitesnake. Bunicul meu a fost tenor, probabil de acolo și moștenirea talentului. Prima dată când am apărut pe scenă a fost în 2014 cu trupa mea de pe atunci Prayer, în deschiderea trupei Pandora în club Daos. Primul disc pe care le-am ascultat a fost „Whitesnake – The 1987 album”.

– Unde ai cântat înainte de activitatea ta din Pandora și cum s-a nascut proiectul solo Dragos Moldovan?

Înainte de a cânta în Pandora, am cântat cu trupa mea Prayer, dar doar o singură dată. Proiectul solo s-a născut din dorința de a cânta compozițiile mele, care nu se potrivesc ca și stil cu Pandora.

– Se poate face o comparație între scena de rock actuală din Timișoara și cea din anii 90?

– Îmi este puțîi greu să compar scena muzicală din 2019 cu cea din anii 90, deoarece în ’98 m-am născut. Dar din poveștile auzite, cu toate că poate lumea era mai curioasă de trupe noi de rock, nu era la fel de ușor ca azi să cânți , să înregistrezi piese sau să cânți despre ce vrei tu.

– Ce părere ai despre concertele organizate de autorități sau diverși sponsori în care publicul are intrarea liberă?

– Concertele organizate de autorități, cu intrare liberă, pot fi ceva benefic pentru artiști, mai ales pentru cei la început de drum, care au nevoie de promovare și de deschidere la un public mai mare decât cel pe care reușește o trupă să îl adune într-un club.

– Acum trei ani ai suferit un grav accident auto. Cum ai reușit să treci peste acest moment neplăcut?

– Am reușit să trec peste accidentul meu, cu răbdare și multă susținere din partea familiei și a prietenilor. Nu a fost ușor, dar din fericire acum totul este ok.

– Cât de mult conteaza „urechea“ sau „studiile muzicale“ pentru un artist? Care este secretul unui muzician „bun“?

– Conteaza mult și „urechea” și studiile muzicale” ale unui artist. Cred că pentru a fi un muzician bun ai nevoie de talent sau „ureche”, dar ai nevoie și de multă muncă și studiu.

Dragoș Moldovan alături de colegii de trupă din Pandora

– Cum ai descrie colegii tăi de trupă din Pandora?

– Shimmy cred că este sufletul și motorul trupei.


Adrian este cel care vine mereu cu buna dispoziție. Alin este realistul trupei și cel care ne aduce de cele mai multe ori cu picioarele pe pământ. Richard este motorul…fizic…al trupei ….iar eu cred că sunt visătorul trupe.

– Cum vezi tu amestecul de hard’n heavy si rock alternativ pe care vrei să îl obții în proiectul tău solo?

– Amestecul de stiluri din melodiile mele, este cred eu rezultatul muzicii pe care o ascult în general. După cum am spus…de mic copil am ascultat hard rock si heavy metal, iar de vreo 2-3 ani am descoperit și câteva trupe de rock alternativ care mă inspiră, de exemplu Biffy Clyro.

– Care este motivul pentru care ai luat decizia să participi la concursul Vocea României?

– Am ales să particip la Vocea României din mai multe motive. Unul din ele este șansa de a mă promova în fața a cât mai mulți oameni. Mereu mi s-a părut o provocare interesantă participarea la un concurs de acest gen. Până acum concursul m-a ajutat puțin cu deschiderea la un public mai larg din România. Cred că concursurile de genul Vocea României pot fi o rampă de lansare bună pentru unii oameni.

– Ai vreodată emoții înainte de un concert? 

– Mereu înainte să urc pe scenă am emoții, dar aceste emoții sunt „constructive” zic eu. Cum gestionez emoțiile? Mă încălzesc pentru concert, iar atunci când am concert cu trupa mea (proiectul meu solo), înainte de concert avem o mică „ședință” în care încercăm să ne concentrăm pe ce avem de făcut și să ne conectăm unul cu celălalt.

– E mai ușor să cânți piesele altora decât compoziții proprii?

– Nu cred că e mai ușor să cânți piesele altora decât piesele proprii, probabil procesul de creație nu e același ca și atunci când scrii piese proprii, dar multe trupe încearcă să reinterpreteze melodiile și să le dea o notă proprie. Pe când la trupele tribut, acolo ideea cred că e să fie cât mai asemănător cu originalul.

– De unde îți vine inspirația pentru piesele proprii și care este mesajul pe care vrei să îl transmiți cu muzica ta?

– Inspirația îmi vine din viața trăită de zi cu zi, iar mesajul este unul, cred eu…comun nouă, tuturor.

– Dacă nu ai fi îmbrățișat cariera muzicală, ce meserie ai fi avut?

– Dacă nu aș fi îmbrățișat cariera muzicală probabil aș fi fost dresor canin, acesta fiind part-time jobul meu acum, dar și o pasiune foarte mare.

– Ce lipsește scenei rock din Timișoara la ora actuală? 

– Cred că scenei rock din Timișoara îi lipsește niște festivaluri în care trupele tinere să se poată promova și să își poată cânta piesele. Cred că e nevoie de mai multe locuri în care să se poată organiza concerte, nu doar cluburi sau pub -uri.

– Cum arată o zi tipică în viața ta? Cât timp petreci „la repetiții“ și când ai timp să te „relaxezi“?

– O zi tipică din viață mea înseamnă să merg la câțiva căței cu care lucrez, să ascult muzică, să repet, să compun. Repetiții cu trupele mele fac cam de 2-3 ori pe săptămână. Iar pentru a mă relaxa, îmi place să urmăresc concerte live, fie mergând la concert, fie urmărindu-le pe televizor.

– Care sunt planurile tale de viitor? 

– Anul viitor urmează să lansez câte un album cu trupele mele, iar cu proiectul solo pot spune sigur că urmează și un turneu de promovare al acestui album în primăvară. Peste cinci ani mă văd pe scenă, în fața a cât mai multor oameni posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.