FRF a întrerupt oficial colaborarea cu timişoreanul Cosmin Contra

FRF a întrerupt oficial colaborarea cu timişoreanul Cosmin Contra

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Federaţia Română de Fotbal a postat astăzi un comunicat oficial prin care anunţă despărţirea de timişoreanul Cosmin Contra. Echipa naţională a ratat calificarea la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, totuşi „tricolorii” mai au un „tren”, prin play-off-ul din primăvara viitoare.

Numit selecţioner după mandatul lui Christoph Daum, care a ratat calificarea la CM 2018, Contra şi-a trecut în cont, din postura de selecţioner, ratarea calificării la Campionatul European de anul viitor, prin intermediul preliminariilor. În primăvară România mai are însă o şansă de a ajunge la turneul care va găzdui jocuri şi la Bucureşti. Graţie poziţionării în Nations League, tot cu Contra selecţioner, România a acces în barajul în care va disputa mai întâi semifinala în manşă unică pe teren străin – contra Scoţiei sau Islandei.

FRF a evidenţiat palmaresul lui „Guriţă” la cârma naţionalei, precum şi aspectele pozitive din mandatul bănăţeanului.

„Bilanțul lui Cosmin Contra ca selecționer al României înseamnă 13 victorii, 6 egaluri și doar 5 înfrângeri în acest total de 24 de partide, dintre care 18 cu caracter oficial.


Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate și 26 primite.

În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa națională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri și foarte tineri. Este vorba de George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ștefan, Denis Drăguș, Alexandru Ioniță, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bălașa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoș, George Țucudean”, se arată în textul „de despărţire”.

„Îi mulțumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naționale, precum și pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalți selecționeri ai loturilor de juniori și tineret.

Energia și determinarea pe care le-a adus la echipa națională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecționer au facilitat schimbul de generații în care ne aflăm la prima reprezentativă.

Ne-am fi dorit, cu toții, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la Euro 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naționale, nu trebuie șterse de rezultatul final din teren.

Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa națională va rămâne totdeauna “acasă” pentru fostul tricolor și actualul tehnician Cosmin Contra”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.