Panică într-un bloc din Timișoara, după ce locatarii au simțit miros de...

Panică într-un bloc din Timișoara, după ce locatarii au simțit miros de insecticid. Clădirea a fost evacuată UPDATE 2 Oamenii, lăsați să se întoarcă în apartamente FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Evenimentele tragice de pe strada Mioriței, unde trei persoane au murit, nu au rămas fără ecou în Timișoara. Astăzi, pompierii au fost solicitați printr-un apel la 112 de locatarii unui bloc de pe strada Inului, care au simțit miros de insecticid în clădire.

La fața locului s-au deplasat imediat un echipaj CBRN, o autospeciala de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD B, ofițerul de serviciu de la Detașamentul 2 și două echipaje de poliție. Un număr de 10 persoane, cinci adulți și cinci copii, au fost evacuate din imobil.

solicitare de intervenție în Timisoara str Inului nr 4, pentru un miros puternic de insecticid, a fost alertat imediat Detașamentul 2 Tm, pt o prima intervenție și evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor SMURD B si echipajul CBRN. Au fost evacuate un numar de 10 persoane, 5 adulti, 5 minori.

Echipajul CBRN nu a înregistrat, în urma măsurătorilor, valori de substanțe toxice pe aparatura de detecție.

UPDATE Locatarii din bloc sunt examinați medical de către personalul de pe Ambulanțele sosite la fața locului.


Un locatar a povestit că au simțit miros urât de la canalizare, iar cineva a sunat la 112. Cum aparatele echipajului CBRN nu au detectat substanțe periculoase, cei evacuați vor fi probabil lăsați să se întoarcă, însă doar după ce autoritățile se vor asigura că nu este nicio problemă.

ISU Timiș a transmis că la locul intervenției se află „o ambulanță SAJ tip C2 cu medic, un microbuz ISU 16 locuri, echipaj CBRN, echipaj SMURD și o autospeciala de stingere. În acest moment se efectuează evaluarea medicală a persoanelor evacuate și va urma un eventual transport la spital, după caz. S-a ventilat spațiul imobilului cu motoventilatorele din dotare. Au fost anunțate cele două UPU: Spitalul Județean – pentru adulți și Spitalul de Copii Louis Țurcanu – pentru copii, în cazul în care se va dispune transportarea persoanelor la spital”.

UPDATE 2 Oamenii au fost lăsați să se întoarcă în apartamente.

„Locatarii au anunțat că au simțit miros puternic de insecticid. La momentul sosirii primului echipaj, 10 persoane erau autoevacuate. S-au dispus măsurători cu aparatura echipajului CBRN, nu s-au depistat valori pozitive ale substanțelor periculoase. S-a dispus ventilarea cu motoventilatorele din dotare a casei scărilor și a apartamenelor cu pricina, după care s-au efectuat din nou măsurători. A fost vorba de o alarmă falsă, s-a simțit probabil miros puternic de la canalizare”, a spus locotenent-colonel Laurențiu Sabău, de la ISU Timiș.

„Am fost solicitați pentru un control, după ce locatarii au simțit un miros toxic. Am verificat șapte persoane care au fost jos, patru adulți și trei copii, iar vestea bună e că nicio persoană nu prezenta proboleme din punct de vedere medical. Una dintre doamne, mama a doi copilași, deși preciza că se simte bine acum, la început simțit ușoare amețeli și cefalee. I-am sugerat un control de rutină la spital. Dumneaei a refuzat, pe bază de semnătură”, a declarat Chita Dinu, unul dintre medicii prezenți la fața locului.

Forțele de intervenție s-au retras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.