Regulile din vulcanizarea transformată în salon de tras cocaină pentru interlopii timișoreni

Regulile din vulcanizarea transformată în salon de tras cocaină pentru interlopii timișoreni

2
DISTRIBUIȚI

O vulcanizare de pe strada Demetriade a fost epicentrul traficului și consumului de cocaină din Timișoara, au stabilit ofițerii antidrog care au făcut cercetări în dosarul DIICOT în care a fost arestat liderul interlop Lucian Boncu și alți opt traficanți de droguri de mare risc. Vulcanizarea era administrată de Augustin Dașcă zis ”Piticu”.  Acesta ”organiza periodic  sesiuni de consum, la care participau principalele persoane implicate în traficul și consumul de cocaină din oraș. Locația era preferată de inculpați întrucât avea la dispoziție un birou din incinta vulcanizării, care este izolat(…) în situațiile monitorizate, s-a putut constata că, după sosirea tuturor participanților, aceștia se retrăgeau în incinta vulcanizării unde se încuiau pe dinăuntru și părăseau locația după mai multe ore, uneori chiar în ziua următoare. În timpul consumului, participanții monitorizau mișcările din exteriorul vulcanizării, prin intermediul camerelor de supraveghere”, au stabilit anchetatorii.

Orice mașină care parca în zonă și nu era cunoscută era un semnal de alarmă pentru traficanți și consumatori, care se retrăgeau rapid.


De obicei, cocaina se consuma la bong – drogul era amestecat cu bicarbonat pentru a separa cocaina pură de restul substanțelor. Peste acest amestec se turna apa, care era fiartă, iar cu ajutorul unui pai introdus în sticla folosită pe post de bong artizanal se inhalau vaporii rezultați.

După ce au obținut mandat de supraveghere tehnică din partea Tribunalului Timiș, polițiștii au monitorizat zeci de întâlniri între consumatori și traficanți. S-a stabilit că drogurile erau cumpărate alternativ de participanți și oferite tovarășilor de ”petrecere”. Cocaina era procurata de la Cionca Alin, zis ”Becali”, Radu Novac, zis ”Jack”, Banciu Remus zis ”Coco” sau Marius Olteanu, cel care se aproviziona cu droguri de la Paul Ștefan, garda de corp a lui Ioan Nasleu la chefurile din cluburile timișorene. Într-o seară, la vulcanizare a ajuns Lucian Boncu și Ioan Stepanescu ”Plopu”, patronul din acte al firmei SPI Security, dar cei din interior au stins lumina și au rămas în întuneric până au plecat cei doi.

Sutele de ore de înregistrări efectuate de anchetatori au surprins inclusiv discuții despre distribuitorii de cocaină de la care se aprovizionau, dar și teama că vor fi anchetați după ce unii dintre cei cu care erau în contact au fost ridicați de structura centrală a DIICOT într-un alt dosar de trafic de cocaină. Într-o discuție cu ”Piticu”, Drăgan Gabriel, un cunoscut spărgător de locuințe, susținea ”eu i-am spus la Luci (Lucian Boncu, n.n.). Nu am știut că are Jack..știu ăștia..la Jack îl ține suspect să dea în ăla, știi? Nu știu dacă o să dea, dar aia e! nu o să reziste mult! Nu știu ce combinații or fi făcut, p..a mea știe, și ce înregistrări..ce au. Îți dai seama, dacă o fi venit Bucureștiul..nu e bine!”.

2 COMENTARII

  1. Ce e asta, pt Robu e ceva normal ăsta e, primarul vrea să ne inducă ideea că consumul și vânzarea de droguri e ceva normal în societatea noastră. Domnule primar am înțeles că susțineți mafia, sperăm să putem să înțelegem. Tot.

  2. Primarul așa ceva își dorește să fie nu numai în vulcanizare, după el ar baga și în primarie. Ce frumos va fi. Primăria va devenii centrul veseliei și al distracției. Robule pe când vom avea în primărie și……. Aici am ajuns. Tu ai vb serios că nu ai nici o problema cu acești indivizi. Frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.