Timişoara Saracens vrea să întrerupă perioada fără trofee în finala de Cupă...

Timişoara Saracens vrea să întrerupă perioada fără trofee în finala de Cupă cu Steaua. Problemele din SCM, puse deoparte

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens are sâmbătă şansa să pună capăt unui an mai slab din punct de vedere sportiv. Cu o săptămână mai repede decât era stabilit iniţial, bănăţenii dau piept cu CSA Steaua, pe teren neutru, la Braşov, pentru trofeul Cupei României. Antrenorul Sosene Anesi poate miza pe toţi elevii săi în finala cu bucureştenii.

Cele două echipe şi-au câştigat grupele din Cupă, formatul atipic al competiţiei K.O, le-a oferit câştigătoarelor calificarea directă în finală. Misiunea timişorenilor a fost mai grea, căci au avut de înfruntat Baia Mare, poate tocmai de aceea „sarazinii” sunt mai optimişti. De asemenea clubul de pe Bega are un record extraodinar atunci când joacă finale de competiţie.

„Abia aştept meciul cu Steaua, cred că jucătorii sunt concentraţi şi au mintea setată pe acest joc, avem mâine ultimul antrenament, ne asigurăm că am pregătit totul cum trebuie pentru sâmbătă. Abia aşteptăm să facem o performanţă bună”, a declarat antrenorul Sosene Anesi, chemat recent alături de mai mulţi jucători la o acţiune a naţionalei.

„Suntem pregătiţi toţi cei din club, echipă, toţi jucătorii sunt disponibili. E prima finală a anului, am pregătit jocul ofensiv, am avut o sesiune bună de pregătire… Am muncit bine, suntem mulţumiţi şi aşteptăm un rezultat pozitiv”, a spus şi „secundul” Ulises Gamboa.

La acest joc căpitanul bănăţenilor va fi Vasile Rus. „E cel mai important meci din acest sezon. E prima finală, ne aşteaptă un meci dificil împotriva Stelei, dar în ultimul timp totul a mers bine la echipă, avem o atmosferă plăcută, sper ca la sfârşitul zilei să ieşim invingători.


Ne dorim această victorie, să aducem trofeul clubului nostru… Avem două echipe complete, care îmbină forţa pachetului de înaintare cu jocul deschis al treisferturilor… Ca la orice finală victoria va fi de partea celor  care şi-o doresc mai mult. Avem nevoie să o câştigăm”, a adăugat Rus.

„Anul trecut nu am reuşit să jucăm nicio finală, ne doream foarte mult. E dorinţa… Pentru cei care am fost de mult timp în club a fost dezastruos fără trofeu, sper să începem cu dreptul… Mergem la Braşov să câştigăm şi să ne facem o vacanţă plăcută”, a precizat Vasi Rus.

„Cred că echipa se află în cea mai bună formă, băieţii sunt pregătiţi pentru această finală, rămâne să punem la punct ultimele detalii şi să aducem trofeul acasă… Băieţii au o dorinţă, când îşi doresc pot face orice, ţinând cont şi de scorul de la Constanţa. Cât suntem într-o finală există mari şanse să câştigăm şi am făcut-o”, a conchis „vicele” Eugen Căpăţînă.

Finala Cupei României dintre Timișoara Saracens și CSA Steaua București se dispută sâmbătă, de la ora 12.00 (televizat pe TVR), la Brașov, pe arena din cartierul Noua.

Tot cu restanţe, tot „defavorizaţi”

În continuare către jucători există restanţe de două luni şi jumătate. Aspect care s-a menţinut de o bună bucată de vreme. Ultima schimbare din cadrul clubului municipal nu a adus deloc optimism. Vasile Ruşeţ a fost impus în locul demisionarului Radu Ţoancă iar despre noul director se spune că nu ar fi un împătimit al sportului cu balonul oval.

Despre probleme managerul sportiv Atilla Broszovsky nu a vrut să vorbească prea multe înainte de importantul joc de sâmbătă… „Normal că se resimt. Dar mereu am spus că avem băieţi de caracter şi la greu pot să strângă rândurile. Nu o să fie nimeni la acest meci care se gândeşte la probleme”, a concluzionat conducătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.