Verde pentru Biciclete, mesaj pentru primarul Robu: „Nu vrem un oraș în...

Verde pentru Biciclete, mesaj pentru primarul Robu: „Nu vrem un oraș în care să se circule ca pe autostradă”

4
DISTRIBUIȚI

strada modernizata

Semnal de alarmă tras de Verde pentru Biciclete cu privire la modul în care se circulă în Timișoara. Reprezentanții ONG-ului atrag atenția asupra faptului că, doar în ultimul weekend, au avut loc trei accidente rutiere grave pe trecerile de pietoni din Timișoara. Asta după ce, în urmă cu peste o lună, o femeie de 60 de ani a murit călcată de o mașină pe o trecere de pietoni de la pasajul Jiul.

„Ceream atunci măsuri urgente de calmare a traficului și de sporire a siguranței în trafic pentru cele mai vulnerabile categorii de participanți: pietonii, vârstnicii, copii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii.


Responsabilitatea pentru siguranța traficului trebuie împărțită între utilizatorii de drumuri, decidenți și proiectanții infrastructurii. Adminstrația publică trebuie să înțeleagă că reducerea sau chiar eliminarea riscurilor cu care se confruntă categoriile vulnerabile de participanți la trafic este un obiectiv important și realizabil”, a transmis Verde pentru Biciclete.

De asemenea, reprezentanții ONG-ului arată că „nu vor un oraș în care să se circule «ca pe autostradă», pentru că pe autostradă nu au voie: pietonii, vârstnicii, copii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii. Autostrăzile sunt pentru mașini, orașele trebuie să fie pentru oameni!”

Vă reamintim că, la sfârșitul lunii octombrie, primarul Nicolae Robu lăuda modul în care se circulă în Timișoara, după lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere, susținând că pe unele străzi se circulă „ca pe autostradă”.

4 COMENTARII

  1. Autostrăzile nu se fac prin oraş. Luna trecută şi Vio Ivan a fost spulberat pe zebră pe ,,autostrada” strada Cluj de unul care circula cu cca 100/h. Nu eşti normal Robule. Ar trebui să plăteşti tu fetei care a rămas fără tată! Fă centura Timişoarei. Până şi Caracalul are centură!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.