Abuz al conducerii Colterm sancționat de instanță – un fost director general,...

Abuz al conducerii Colterm sancționat de instanță – un fost director general, reangajat după o concediere ilegală

0
DISTRIBUIȚI

Un fost director al Colterm Timișoara a învins, definitiv, în instanță societatea de termoficare, care este obligată să-l reangajeze în funcția de consilier. Mircea Cristian a fost director general în perioada august 2014 – iulie 2016, când a făcut infarct miocardic și a fost operat.  A fost în concediu medical până la începutul anului 2017, iar, ulterior, a acceptat funcția de consilier al directorului general.


Asta deși funcția de șef al departamentului control managerial este ocupat, din 2017, prin prelungiri succesive de câte șase luni, care sunt ilegale, de către o persoană cu 12 clase și cursuri de calificare și inițiere.

Mircea Cristian a fost concediat de echipa liberală care s-a instalat în fruntea Colterm în ianuarie 2019, fostul director susținând că decizia de concediere este ilegală deoarece era nemotivată, așa cum prevede Codul Muncii, motivările fiind de genul ”reorganizare a societății prin desființare post consilier”. De asemenea, nu i-au fost comunicate documentele invocate că au stat la baza deciziei de concediere.

Tribunalul Timiș, în urma deliberării, a stabilit că decizia de concediere este ”complet nemotivată(…) îi lipsește un element esențial, poate cel mai important ca și condiție de formă, respectiv aceasta nu cuprinde motivele care determină concedierea, mențiune obligatorie conform art.76, lit. a, din Codul Muncii și a cărei lipsă atrage sancțiunea nulității absolute a concedierii astfel efectuate”.

Sentința a fost atacată la Curtea de Apel Timișoara de Colterm, dar, ieri, instanța a respins apelul, societatea de termoficare fiind obligată să-l reangajeze pe fostul director și să-i plătească salariile restante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.