Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul inculpaților din dosarul...

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul inculpaților din dosarul de corupție de la DRDP Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat astăzi judecarea contestației DNA împotriva deciziei de eliberare a celor opt persoane din dosarul de corupție de la DRDP Timișoara după ce prima instanță a respins arestarea preventivă a inculpaților.

Acum o săptămână, cei opt inculpați – Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Dima Cristian, Stoenescu Anca Patricia, Miuţescu Elisabeta, Băeţan Vasile Alin – au fost prezentați Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, lucru respins de ÎCCJ.

Ieri, instanța supremă a suspendat judecarea contestației DNA Timișoara după ce procurorul prezent la ședință a anunțat că dorește să depună un proces verbal de constatare vizând o posibilă tentativă de influențare a martorilor comisă imediat după eliberare de către unul dintre directorii din cadrul Drumuri și Poduri Timișoara.

Astăzi ÎCCJ a reluat procedura de judecată și a admis contestația DNA.


Magistrații instanței supreme au dispus ca Mircea Andrei Lucaciu (șef la Departamentul Venituri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara), Cristian Horgea (șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II), Cristian Ispravnic (şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara), Elisabeta Miuțescu (angajată în cadrul Agenției de Control și Încasări Nădlac II) și Cristian Dima (angajat în cadrul Agenției de Control și Încasare Nădlac II) să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile, până în data de 16 ianuarie 2020.

„Atrage atenția inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se mai arată în minuta instanței.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, de asemenea, control judiciar pentru 60 de zile (până la data de 15 februarie 2020, inclusiv) pentru Vasile-Alin Băețan (inginer) și Mirel-Patriciu Pascu (șef la Departamentul Juridic din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara).

Decizia este definitivă.

Ieri, senatorul PSD Ioan Chisăliță a fost de asemenea informat că are calitatea de inculpat în dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.